• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Renault, hibrit Clio üretimine başlıyor

Renault, hibrit Clio üretimine başlıyor
Renault'dan yapılan açıklamaya göre bu yılın sonlarına doğru Bursa'daki fabrikada hibrit yani hem elektrikli hem de benzin motorlu Clio üretimi başlıyor.

Türkiye’de Oyak Grubu ile 50 yıldır ortak olan Fransız Renault, yeni ortaklık sözleşmesini imzalayarak işbirliğini 27 yıl daha uzattı. UZatılan sözleşme sonrası açıklamalarda bulunan Renault Grubu Operasyondan Sorumlu Genel Müdür ve İcra Komitesi Üyesi Thierry Bollore ise, “Ortaklığımızın yenilenmesi, Renault için Türkiye’de yeni projeler geliştirmenin yolunu açıyor” dedi. Renault, yıl sonunda Bursa’da hibrit üretimine başlıyor.

Toyota'dan sonra Renault da hibrit motorlu otomobil üretecek

JAPON Toyota’nın Sakarya’da hibrit modeli C-HR’yi üretmesinin ardından Fransız Renault da ilk hibrit (elektrikli ve benzinli) motorunu Bursa’da üretme kararı aldı. Beştepe’de düzenlenen törenle Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Auoun, 520 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’de üretilecek ilk hibrit motoru ve bataryası için teşvik belgesi aldı. Bu melez motor yıl sonunda yine Bursa’da üretilecek yeni Clio’da kullanılacak.

İlk tam elektrikli otomobili Fluence olmuştu

Renault, tüm dünyada elektrikli otomobil atağını da 8 yıl önce de yine Bursa’dan başlatmıştı. 2010 sonundan itibaren Oyak Renault’un Bursa fabrikasında üretilen Fluence, Fransız markanın dünya pazarlarına sattığı ilk elektrikli otomobil olmuştu. Ancak o dönem elektrikli Fluence modeli beklenen talebi görmeyince (pil kirası vardı ve şarj istasyonları o dönem günümüzdeki kadar yaygın değildi) üretimine son verilmişti. Halen firmanın Zoe isimli tam elektrikli Clio platformu üzerinde geliştirilen bir modeli bulunuyor.

Fransız marka, ilk hibrit motorunu bu yılın sonunda Oyak Renault fabrikalarında üretecek. Bu motor beşinci nesil yeni Clio’da kullanılacak. Oyak Renault, hibrit motor için ‘Proje Bazlı Teşvik Sistemi’ kapsamında 493 milyon TL teşvik alırken, bu yatıımla 110 doğrudan 440 dolaylı istihdam yaratacak.

 

Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim