• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Continental’in SUV lastikleri tam puan aldı

Continental’in SUV lastikleri tam puan aldı
Avrupa’nın önde gelen otomobil dergilerinden Autobild Allrad, sekiz SUV yaz lastiğini yolda ve arazide test etti.

Avrupa’nın önde gelen otomobil dergilerinden Autobild Allrad, ıslak ve kuru zeminde yaptığı yıllık yaz lastiği testini tamamladı. Sekiz SUV yaz lastiğinin karşılaştırıldığı testte ContiSportContact 5 SUV, en iyi dereceyi elde eden lastik oldu. Continental tarafından Almanya’nın Hannover şehrinde geliştirilen lastik, Avrupalı, Amerikalı ve Asyalı yedi rakip üreticiye karşı üstün başarı kazandı. Uzmanlar, 265/60 R18 boyutlarındaki lastikleri ıslak, kuru zemin, çim, ince ve çakıllı yollar ile kum ve çamur dahil 16 kategoride test etti. Büyük arazi ve SUV araçları için uygun bu lastik ebadı, Mercedes’in G model SUV’si üzerinde denendi.

ContiSportContact’tan örnek başarı

Continental lastiğinin “örnek” gösterildiği ve en iyi dereceyi elde ettiği test raporunun özetinde, ContiSportContact 5 SUV, "Tüm zeminlerde örnek tutuş özelliklerine, yüksek direksiyon hassasiyetine ve ıslak ve kuru zeminde kısa fren mesafesine sahip birinci sınıf bir lastik." olarak tanımlandı.ContiSportContact 5 SUV lastiği, testlerde her şeyden önce dengeli performansıyla öne çıktı. Bu dengeli performans, lastiğin kuru zeminde fren performansını olumlu etkileyerek, çakıllı ve ıslak çember pistlerde yapılan testlerde birinci olmasını sağladı. Islak zeminde kısa fren mesafesi ve düşük yuvarlanma direnci tabloyu tamamlarken, lastik ıslak ve kuru yollarda da çok iyi yol tutuş performansı sergiledi.

Araç üreticileri onayladı

Birçok SUV araç ve spor otomobile uygun olan ContiSportContact SUV 5, yüksek kavrama ve güvenli viraj almanın yanı sıra ıslak ve kuru yollarda kısa fren mesafesi ile düşük yuvarlanma direnci sunuyor. Continental’in SportContact serisinde 17-20 inç jantlar için genişliği 195 ile 315 milimetre ve kesit oranı yüzde 65 ile 35 arasında değişen ebatlarda 300 km/s hıza kadar onaylı lastikler bulunuyor. Birçok araç üreticisi, ürettikleri binek ve SUV araçların fabrika çıkışlı modellerine bu sportif lastiğin takılmasını onaylıyor.

Bu haber toplam 2911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim