• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Sürücüsüz araçlar Pekin caddelerinde test ediliyor

Sürücüsüz araçlar Pekin caddelerinde test ediliyor
Pekin yetkilileri, birkaç haftadan beri otomobil üreticilerine metropolün belirli bir bölgesindeki cadde ve sokaklarında sürücüsüz arabaları deneme izni veriyor.

Çin Başkenti Pekin yetkilileri, birkaç haftadan beri otomobil üreticilerine metropolün belirli bir bölgesindeki cadde ve sokaklarında sürücüsüz arabaları deneme izni veriyor. Çin medyasına bakılırsa test yapılan bölge 33 cadde ve sokaktan oluşmakta olup takriben 105 km mesafe tutuyor ki, bu tüm Çin'de bu konuya tahsis edilmiş en uzun yoldur. 

İlerideki günlerde burada, Stuttgart'ta yerleşik otomobil üreticisi Daimler de otomatik arabalarla deneme sürüşleri yapacak. Daimler, 6 Temmuz Cuma günü,  Çinli olmayan ilk otomobil üreticisi olarak, tam otomatik test araçlarını kamuya açık yollarda deneme izni aldığını duyurdu. Açıklamada, eldeki teknik olanakların böylece, kendine özgü ve karmaşık kentsel trafik koşullarına sahip bir metropolde denenerek iyileştirilebileceği belirtildi. 

Daimler taşıt araçları, uzmanların bildirdiğine göre, tam otomatik bir sürüş olanağı sağlıyor. Bu düzeyde teknik, direksiyonu kullanıyor, aracı hızlandırıyor ve frenliyor. Çevreyi gözlemleyerek mevcut trafik koşullarına göre tepki veriyor. Yine de test sırasında araçta bir sürücü, olağan dışı durumlarda müdahaleye hazır bulunuyor. Daimler yetkilileri bu sürücülerin bu gibi durumlar için özel olarak yetiştirildiğini bildiriyorlar. 

Daimler'in Çin'deki şirketinin yöneticisi Hubertus Troska, söz konusu izni firmanın Çin'de yenileşmelere dönük çabaları çerçevesinde önemli bir adım olarak niteledi. Troska'ya göre, yerel düzlemdeki gelişme faaliyetleri Daimler''in Çin otomobil endüstrisi içinde yer aldığının bir kanıtıdır.  

Bu haber toplam 3410 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim