• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Renault Sport F1 Markalar Şampiyonasında 4. sırada

Renault Sport F1 Markalar Şampiyonasında 4. sırada
Renault Sport Formula 1 Takımı, Britanya Grand Prix’sinde Nico Hülkenberg’in 6’ıncı sırayı elde ederek kazandığı puanlar sayesinde Markalar Şampiyonasında 4’üncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı.Takım, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 19’a çıkard

Renault Sport Formula 1 Takımı, Britanya Grand Prix’sinde Nico Hülkenberg’in 6’ıncı sırayı elde ederek kazandığı puanlar sayesinde Markalar Şampiyonasında 4’üncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı.Takım, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını 19’a çıkardı.

11’inci sırada başladığı yarışı 6’ıncı sırada tamamlayan Nico Hülkenberg, ‘Güzel bir başlangıcın ardından ilk turda 6’ıncı sıraya yükselmiş olmaktan dolayı mutluyum. Zorlu 2’inci ve 3’üncü virajı atlatarak üst sıralara yükseldim. Sert lastik tercih etmiş olmamız belki performansımızı etkilemiş olabilir ama bu sayede bir kere mola vererek yarışı tamamladık. Baştan sona güzel bir yarış oldu, takımın aldığı 8 puanla harika bir sonuç elde ettiğimizi söyleyebilirim.’’ dedi.

Yarışı 8’inci sırada tamamlayan Carlos Sainz, ‘16’ıncı sıradan 9’uncu sıraya yükselerek çok iyi bir başlangıç yaptım. İlk molanın ardından birkaç sıra geriledik ancak lastik değişimi amacıyla mola verdiğimizde puan sıralamasındaydım. Bu şekilde tamamlamış olduğum için üzgünüm. Şimdi sıra Hockenheim’de!’’ dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Bizim için zorlu geçeceğini bildiğimiz bir pistte, yaptığımız mükemmel başlangıç, iyi bir strateji, mükemmel yönettiğimiz pitstoplar ve Nico’nun olağanüstü pilotluğu sayesinde rakiplerimizi geride bırakmayı başardık. Bu sonuç, dün yaşadığımız zorluklardan sonra iyi bir ödül oldu. Carlos geçmek üzere olduğu rakibinden daha hızlıydı, bir sıra daha yukarı çıkabilirdi. Yarışı terk etmek zorunda kalmış olması üzücü. Artık tüm dikkatimizi daha rekabetçi olabileceğimiz diğer pistlere vereceğiz. İyi puan topladık ama bu sonuç bize daha iyi sonuçlar elde etme stratejimizi unutturmamalı ” dedi.

Bu haber toplam 8393 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim