• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Eagle Squadron Mustang GT uçuşa hazır!

Eagle Squadron Mustang GT uçuşa hazır!
İngiliz Royal Air Force (RAF) tarafından kullanılan Eagle Squadron Spitfire uçaklarının tasarımının uygulandığı Ford Mustang GT adeta her an uçup gidecekmiş gibi gözüküyor.

 

Ford tarafından geçtiğimiz ay Goodwood Hız Festivali için özelleştirilmiş bir 2018 Ford Mustang GT geliştirileceği açıklanmış ve bir tanıtım görseli yayınlanmıştı. Şimdi ise 700 beygir gücünde süperşarjlı V8 motora sahip ve 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılan Spitfire savaş uçakları temalı Eagle Squadron Mustang GT tamamen görücüye çıkartılmış durumda.

Eagle Squadron Mustang GT uçuşa hazır!

İngiliz Royal Air Force (RAF) tarafından kullanılan Eagle Squadron Spitfire uçaklarının tasarımının uygulandığı Ford Mustang GT adeta her an uçup gidecekmiş gibi gözüküyor. Uçak temasının kullanılmasındaki amaç ise, aracın Experimental Aircraft Association tarafından açık artırma ile satılacak olması. Royal Air Force 100. yaşını kutlarken böyle bir otomobilin hazırlanmış olduğunu da ayrıca belirtelim. Peki, araç Amerikan yapımıyken neden İngiliz Hava Kuvvetleri temasına sahip? Hemen cevaplayalım. Çünkü Eagle Squadron bünyesinde Amerikalı gönüllü pilotlar da yer alıyordu. Yani bu iş birliğine de bir gönderme yapılıyor.

Karbon fiber şasede özel ızgara ve ışıkların yanı sıra RTR şirketinden lastikler kullanılıyor. Koltuklar ise kahverengi deri ve siyah süet döşemeler ile kaplanmış. Koltuk arkalarında ise Eagle Squadron sembolüne yer veriliyor. Gerçek Spitfire uçaklarından metaller kullanılarak hazırlanan özel alüminyum armalar ve vites topuzundaki F-35 Lightning uçak parçasından gelen metal parça da ince detaylar olarak göze çarpıyor.

ShiftDelete'te yer alan habere göre; Aracın performans anlamında da artıları mevcut. 5.0 litre V8 motor, 700 beygir güç ve 827 Nm tork üretiyor. 6 ileri manuel vites ve yükseltilmiş arka uç ile birlikte süspansiyon ise Ford MagneRide şokları, Ford Performance alçaltma yayları ve RTR denge demirinden oluşuyor.

26 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek etkinlikle aracı kazanacak kişi ayrıca Ağustos ayında Woodward Rüya Yolculuğu için tüm masrafları karşılanan bir seyahat ödülü alacak.

m-.jpgm1-004.jpgm2-008.jpgm3-007.jpg4-016.jpg

Bu haber toplam 4924 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim