• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Ford MotorSport Türkiye, Ege Rallisi’nde fırtınalar estirdi

Ford MotorSport Türkiye, Ege Rallisi’nde fırtınalar estirdi
Ford MotorSport Türkiye pilotları, İzmir’de yapılan NG Kütahya Seramik 28. Ege Rallisi’nde sezonun ilk 2 yarışındaki gibi podyumdaki liderliklerini korudular.

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü ayağı, bu hafta sonu İzmir’de düzenlendi. Uzun yıllardır nisan ayında yapılan Ege Rallisi’nin bu sene temmuz ayında yapılmasından ötürü 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı tüm yarışmacıları ve araçları çok zorladı. Pazar günü sıcak havanın da etkisi ile Gödence etabında görevli araçta başlayan yangın otluk alana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahelesi sebebiyle sonraki etaplar gecikmeli olarak başlayabildi. Öte yandan, Çeşme’de yapılan seyirci özel etabı ise özellikle ralli severlerin çok büyük ilgisini topladı.

Sezon genelinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir heyecana sahne olan ve son etaba kadar büyük çekişmenin yaşandığı asfalt zemine sahip Ege Rallisi’nde Ford MotorSport Türkiye pilotları 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2 ve ST araçlar ile yarıştılar ve sıcak havanın yarattığı ekstra baskıya rağmen yarışı çok başarılı bir şekilde tamamladılar. Ege Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda pilotlar, takımlar, iki çeker ve gençlerde Ford MotorSport Türkiye’nin liderliği devam ediyor.

Yağız Avcı Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğini devam ettirdi!

İlk defa 2004 yılında Ford Motorsport Türkiye çatısı altında yarışmaya başlayan Yağız Avcı, bu sezon yarıştığı dünyada ‘yılın motoru’ ödüllü EcoBoost motora sahip güçlü 4 çeker Fiesta R5 aracı ile podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı ve altıncı şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Sezonun ilk 2 yarışından farklı olarak bu yarışta Avcı’nın co-pilot koltuğunda önceki yıllarda da birlikte yarıştığı ve bu yarış için Avustralya’dan gelen Ersan Alkır vardı. İkili güçlü rakipleri BC Vision takımının pilotu Burak Çukurova’nın önünde yarışı ilk sırada tamamlarken bir diğer Ford Motorsport Türkiye ekibi Deniz Fahri – Barış Kalfaoğlu ikilisi zorlu mücadeleyi 3’üncü sırada tamamladılar.

Toplam 7 ayaktan oluşan sezonun 3’üncü yarışı olan  Ege Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yağız Avcı liderliğini devam ettirirken, Deniz Fahri 3’üncü sırada yer aldı.

Bu haber toplam 5079 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim