• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Goodyear, mobilite çalışmasını araştırma merkeziyle genişletiyor

Goodyear, mobilite çalışmasını araştırma merkeziyle genişletiyor
Goodyear, mobilite çalışmalarını daha da ileriye taşımak üzere Mcity Test Tesisinde elektrikli ve otonom araçlarla testler gerçekleştirecek ve bu testler kapsamında akıllı lastiklerini ve sensörlerin kullanımını daha da geliştirecek.

The Goodyear Tire & Rubber Company, dünya çapındaki inovasyon ağını, bağlı ve otomatik araçları ve bu araç teknolojilerini geliştirmek üzere Michigan Üniversitesi tarafından yönetilen bir kamu-özel sektör ortaklığı olan Mcity'yi de kapsayacak şekilde genişletiyor.

Goodyear, Mcity Test Tesisinde, elektrikli ve otonom araçlarla testler gerçekleştirecek ve bu testler kapsamında akıllı lastiklerini ve sensörlerin kullanımını daha da geliştirecek ve lastiklerin yol, araçlar ve en nihayetinde tüketicilerle bağlantısını yönetmedeki rolünü genişletecek.

Goodyear’ın Baş Teknoloji Sorumlusu Chris Helsel, “Lastikleri kapsayan ve çoğu kez lastiklerin de ötesinde, mobilite çözümleri üretmek için, otonom araçlar ve sürüş/araç paylaşımlı filoların geleceğini şekillendirmek adına kilit oyuncularla birlikte çalışıyoruz. Mcity’deki faaliyet, bu amaca yönelik hızımızı artıracak” diye konuştu.

Mcity Test Tesisi, bağlantılı ve otonom araçların ve bu araç teknolojilerinin simüle edilmiş şehir içi ve şehir dışı sürüş ortamlarında test edilmesine yönelik özel olarak inşa edilmiş bir deneme sahasıdır. Goodyear, bu test tesisinde araştırmaya katılan tek lastik şirketidir. Goodyear, otomotiv üreticileri ve tedarikçileri, çip ve donanım üreticileri, sigorta sağlayıcı şirketler ve gelişmiş modelleme, büyük veri toplama, akıllı ulaşım sistemleri gibi teknolojilerle uğraşan şirketler de dahil olmak üzere, Mcity ile çalışan yaklaşık 60 şirketin arasında yer alıyor.

Mcity Direktörü Huei Peng, “Goodyear gibi sektör lideri, itibarlı bir firmanın da ileri görüşlü ortaklarımızdan oluşan ve giderek büyüyen ekibimize katılmasından dolayı memnunuz” dedi.

Michican Üniversitesi Makine Mühendisliği Profesörü Roger L. McCarthy “Gelecekteki mobilite biçimlerini test edip planlarken dahi, lastiklerin ulaşım biçimlerinin gelişimindeki kritik rolünü kabul ediyoruz" dedi.

Goodyear için, Mcity, dünyanın her yerinden yenilik merkezleri, geliştirme merkezleri ve lastik deneme sahalarını kapsayan şirketin küresel innovasyon ağının bir uzantısıdır. Bu ağ, aynı zamanda çok sayıda müşteri, tedarikçi, hükümet ve üniversite ile açık innovasyon ortaklıklarını da kapsamaktadır.

Helsel “Silikon Vadisi'ndeki varlığımız Goodyear'ın geleceğin mobilitesine yönelik ilerleyen çalışmalarını daha da hızlandırdığı gibi; Mcity'deki diğer paydaşlarla iş birliği, lastik elektroniği ve bilgi sistemleri alanında, genel araç performansı, güvenliği ve tüketici deneyimini artıran çözümler geliştirmeye yönelik potansiyel faydalar sunacak " dedi.

Tesis, yaklaşık 64 dönüm yol ve trafik altyapısı ile yenilikçi, dünyanın önde gelen bağlantılı ve otomatik test alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Erken evre araştırmalar; Mcity Test Tesisinin son teknoloji ürünü, gerçek dünya ortamında yapılan testler ve yeni teknolojileri daha ileri düzeyde kanıtlamaya yönelik araç üstü uygulamalarını birleştirir.

Bu haber toplam 19677 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim