• BIST 8718.11
  • Altın 2247.132
  • Dolar 32.3242
  • Euro 35.1624
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Bridgestone, BMW i3s’in yeni nesil lastiklerini “ologic” teknolojisiyle üretiyor

Bridgestone, BMW i3s’in yeni nesil lastiklerini “ologic” teknolojisiyle üretiyor
Dünya’nın lider lastik ve kauçuk ürünleri şirketi Bridgestone, başarılı işbirliğini devam ettirerek, BMW’nin elektrikli otomobili i3s’in tek lastik tedarikçisi oldu. Bridgestone, “ologic teknolojisi” ile performans ve emniyeti bir arada sunuyor.

Elektrikli araçlar için lastik üretme kabiliyetini BMW i3 ile kanıtlayan Bridgestone, BMW Grubu ile başarılı iş birliğine BMW i3s modelinin tek lastik tedarikçisi olarak devam ediyor.

Bridgestone tarafından i3s için geliştirilen yeni lastikler, bu modelde yapılan özgün değişikliklere göre tasarlandı. i3s, yeni görünümü ile birlikte genişletilmiş bir arka aks mesafesi ve daha büyük jant yuvaları sayesinde daha sportif bir görünüme sahip. Aracın yeni tasarımından ilham alan Bridgestone, i3 modelinde bulunan lastiklerden 20mm daha geniş tabanlı lastikler geliştirerek, i3s’in sportif görünümünü destekliyor. Bu lastikler, aynı zamanda aracın artırılmış gücüne ve tork kapasitesine yeterli çekiş gücünü güvenle sağlıyor. Öte yandan i3s’in standart 20 inç jantlarına uygun tasarlanan lastikler, jant yuvalarının köşelerinde bulunan parlak çamurluk kaplamalarını mükemmel bir şekilde tamamlıyor. Bridgestone yaz ve kış lastiği seçeneklerine ek olarak aracın ön ve arka akslarında kullanılabilecek farklı lastik seçenekleriyle sürücülere araçlarını kişiselleştirme fırsatı sunuyor.

“Ologic” teknolojisi, yeni nesil elektrikli araçlar için geliştirildi

Elektrikli araç kategorisinde bulunan i3 ve i3s modelleri tamamıyla farklı bir lastik konseptine gereksinim duyuyor. Bridgestone bu ihtiyaca kendi tesislerinde ürettiği ve elektrikli araçlara özel geliştirdiği “ologic” teknolojisi ile cevap veriyor.

Bu teknoloji ile hem performans hem emniyet anlamında önemli gelişmeler elde ettiklerine değinen Bridgestone EMEA Bölgesi Orijinal Ekipman Başkan Yardımcısı Christophe de Valroger, “ologic teknolojisi otomobillerin en üst seviyede performans göstermelerine yardımcı oluyor ve bunu emniyetten hiç ödün vermeden sağlıyor. Daha dar bir desen olan Ecopia EP500 ile ıslak zeminlerde bile mükemmel bir yol tutuş performansı sunuyoruz. Bu lastiklerimizin başarısı Avrupa Birliği etiket değerleri standartlarına göre yuvarlanma direnci ve ıslak zemin yol tutuş performansı kriterlerinde aldığı B notu ile de kanıtlandı. Bu tasarım, yuvarlanma direncini düşüren ve yakıt verimliliğini artıracak şekilde bir tasarıma da sahip.” dedi.

Sözlerine ortak bir vizyonu paylaştıklarını ekleyerek devam eden Valroger “Aynı zamanda Bridgestone ve BMW daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacak ürünler geliştirmek için ortak bir sorumluluğu paylaşıyor. Ologic teknolojisi, uzun vadeli hedeflerimizden biri olan 2050 yılına kadar global karbon salınımını %50 azaltma hedefimize ulaşmamıza yardımcı oluyor. Özgün bir araç için özgün bir lastik yarattık. Bize gelecek için yol gösterecek olan bu lastikleri üretmiş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Yeni i3s modeli için geliştirilen Bridgestone lastikleri, BMW Grubu ve Bridgestone arasındaki ortaklığın en yeni ürünü. Son 17 yıl içerisinde Orijinal Ekipman uygulamalarından BMW Grubu’nun Sürüş Deneyimi konsepti iş birliğine kadar birçok ürün içeren bu ortaklık, Bridgestone’un üstlendiği BMW tek lastik geliştirici ortağı rolü kapsamında BMW i3s modeli ile güçleniyor.

Bu haber toplam 20309 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim