• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ford Motorsport Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi’nde fırtınalar estirdi!

Ford Motorsport Türkiye, Yeşil Bursa Rallisi’nde fırtınalar estirdi!
Ford Motorsport Türkiye pilotları, Bursa’da yapılan Atış Yapı 43. Yeşil Bursa Rallisi’nde sezonun ilk 2 yarışındaki gibi podyumdaki liderliklerini korudular.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. Ayağı Atış Yapı 43. Yeşil Bursa Rallisi’ne lider olarak giren Ford Motorsport Türkiye pilotları, bu yarıştan önemli puanlarla dönerek liderliğini daha da güçlendirdi. Temmuz ayında yapılan Ege Rallisi’nde aldığı başarılı sonuçlarla liderliğe çıkan Ford Motorsport Türkiye takımında yarışan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, 6’ncı Türkiye şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı daha başarı ile atlattı.

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı, 03-05 Ağustos tarihleri arasında Bursa’da düzenlendi. Bu yıl 43'üncüsü gerçekleşen, Orhaneli - Keles bölgesindeki 105,57 kilometresi özel etap, toplam uzunluğu ise 464,12 km asfalt zeminli parkurda yarışılan Yeşil Bursa Rallisi'nin sembolik startı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünden alındı.

Sezon genelinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir heyecana sahne olan ve son etaba kadar büyük çekişmenin yaşandığı asfalt zemine sahip Yeşil Bursa Rallisi’nde Ford Motorsport Türkiye pilotları 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2 ve ST araçlar ile yarıştılar ve sıcak havanın yarattığı ekstra baskıya rağmen yarışı çok başarılı bir şekilde tamamladılar. Yeşil Bursa Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda pilotlar, takımlar, iki çeker ve gençlerde Ford Motorsport Türkiye’nin liderliği devam ediyor.

Yağız Avcı Türkiye Ralli Şampiyonası’nda liderliğini devam ettirdi!

İlk defa 2004 yılında Ford Motorsport Türkiye çatısı altında yarışmaya başlayan Yağız Avcı, bu sezon yarıştığı dünyada ‘yılın motoru’ ödüllü EcoBoost motora sahip güçlü 4 çeker Fiesta R5 aracı ile podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı ve altıncı şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Sezonun ilk 3 yarışından farklı olarak bu yarışta Avcı’nın co-pilot koltuğunda önceki yıllarda da birlikte yarıştığı ve bu yarış için Avustralya’dan gelen Ersan Alkır vardı. İkili güçlü rakipleri BC Vision takımının pilotu Burak Çukurova’nın önünde yarışı ilk sırada tamamlarken bir diğer Ford Motorsport Türkiye ekibi Deniz Fahri – Barış Kalfaoğlu ikilisi zorlu mücadeleyi 3’üncü sırada tamamladılar.

Toplam 7 ayaktan oluşan sezonun 4’üncü yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Yağız Avcı liderliğini devam ettirirken, Deniz Fahri 3’üncü sırada yer aldı.

Fiesta Rally Cup organizasyonunun ikinci yarışında 13 ekip yarıştı

Türkiye Ralli Şampiyonası takvimi ile birlikte yapılan ve 2 çeker araçların yarıştığı Fiesta Rally Cup organizasyonu da yoğun bir çekişmeye sahne oldu.

Ralli boyunca 2 defa lastiği patlayan Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ekibi, ralliye ekstra puan veren power stage etabının da en hızlısı olarak Ege Rallisi’ni Fiesta R2T araçlarıyla ilk sırada bitirirken, Bulgar ekip Georgi Geradzhiev – Georgi Gadzhev Fiesta R2 ile ikinci, Kağan Karamanoğlu - Nehir Yılmaz ikilisi ise Fiesta R2T ile üçüncü sırayı aldı.

İsmet Toktaş – Sedat Bostancı bu zorlu ralliyi dördüncü sırada tamamlarken, geçen yılın Fiesta Rally Cup Şampiyonu Cem Alakoç – Yusuf Çelik ikilisi ise yaşadıkları şanssızlıklar sonucu beşincilikle yetinmek zorunda kaldı. ST sınıfında ise birincilik Semih Erkal – Yasin Tomurcuk ikilisinin oldu.

Bu sonuçlardan sonra 2018 sezonunun ilk 2 yarışı sonrası Fiesta Rally Cup şampiyonasının genel klasmanında Ümit Can Özdemir liderliği korurken, Georgi Geradzhiev ikinci, İsmet Toktaş üçüncü sırada yer alıyor. Toplam 6 ralliden oluşan Fiesta Rally Cup Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Marmaris Rallisi 13-16 Eylül’de Marmaris’te düzenlenecek.

Fiesta Rally Cup ile ilgili daha fazla bilgiye www.fiestarallycup.com adresinden ulaşılabilir.

Serdar Bostancı: “Takım olarak başarılı olmamız bizi çok mutlu etti”

Ford MotorSport Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Toplam 15 ekiple katıldığımız ve bir çok ekibin yarış dışı kaldığı ralliyi tüm ekiplerimizin tamamlamış olması ve Ege Rallisi sonrası pilotlar, takımlar, iki çeker ve gençlerde Ford MotorSport Türkiye’nin liderliği devam ettirmesi tüm ekibi ve beni çok mutlu etti. Takımıza bu yıl geri dönen Red Bull sporcusu Yağız Avcı’nın 6’ncı Türkiye şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı daha başarılı bir şekilde geçmesi de ayrı bir mutluluk.”

Bu haber toplam 16855 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim