• BIST 9524.59
  • Altın 2490.88
  • Dolar 32.5438
  • Euro 34.7228
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Sürücü adayları "e-sınav"dan memnun

Sürücü adayları "e-sınav"dan memnun
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan motorlu taşıt sürücü kurslarının "e-sınav" olarak gerçekleştirildiği pilot illerden Çorum'daki sürücü adayları, yeni sistemden memnun.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan motorlu taşıt sürücü kurslarının "e-sınav" olarak gerçekleştirildiği pilot illerden Çorum'daki sürücü adayları, yeni sistemden memnun.

Türkiye'de ehliyet sınavlarında nisan ayından bu yana pilot 28 ilde uygulanan "e-sınav sistemi", 5 Ağustos'ta yapılan son merkezi sınav ile 81 ilde uygulanmaya başlandı.

Sürücü adaylarının dijital ortamda sınava girerek sonucunu sınavın bitiminde öğrenebildikleri yeni sınav sistemi ile ehliyet sınavında kağıt kalem kullanımı da sona erdi. Yeni sistemle adaylar, kursun ardından kendilerinin belirlediği bir tarihte sınava giriyor. 

MEB Ölçme Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün de güvenlik kamerası aracılığıyla eş zamanlı denetlediği e-sınav merkezi, adaylara yüzde 100 güvenli bir sınav ortamı sunuyor.

"e-sınavın en önemli getirisi tasarruf"

Sistemin uygulandığı ilk pilot illerden olan Çorum'da da sınava giren adaylar "e-sınav" hizmetinden memnuniyet duyduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Kır ise, yaptığı açıklamada, yazılı sınav döneminde sınav kağıdı, cevap anahtarı, baskı, ulaşım gibi temel maliyetler bulunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığının e-sınav sistemi ile soru kitapçıklarının baskısı, 81 il ve ilçelere ulaşımı, sınavın gerçekleştirileceği binlerce okulun ısınma ve aydınlatma gideri, sınavda görev alan personele ödenen ücret gibi birçok temel giderken kurtularak ciddi tasarruf sağlayacağını anlatan Kır, "e-sınav sisteminin en önemli getirisi, kamunun sağlayacağı tasarruf olacak." dedi.

Yeni sistemde kamunun yanı sıra sürücü adaylarının da zamandan tasarruf sağlayacağını dile getiren Kır, "Yeni sistemde adaylar kendi belirledikleri tarih ve saatte sınava girebilecek. Sınav sonucunu da sınavın hemen ardından e-sınav salonunun girişinde bulunan cihazdan kimlik numarasını kullanarak öğrenebilecek. Böylece zamandan tasarruf etmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Çorum'da ilk e-sınavın 9 Nisan'da gerçekleştiğini aktaran Kır, bugüne kadar 2 bin 400 adayın bu şekilde sınava girdiğini belirtti.

Merkezde aynı anda 60 kişinin sınava girebildiğine işaret eden Kır, şunları kaydetti:

"Sorular her aday için farklı sıralamalarla ekranlarına düşüyor. 45 dakika süren sınavın ardından adaylar, salonunun dışında bulunan sınav sonuç belgesi veren cihazdan sonucunu anında öğrenebiliyor. Hafta içi 18.00 ve 19.00 saatlerinde birer sınav, hafta sonu ise 6 seans şeklinde 22 sınav uygulayabiliyoruz. Sınavlarımız kursiyerlerimiz tarafından beğeni ile karşılandı. Bakanlığımız ileride açık öğretim lisesi sınavlarını da e-sınav salonlarında yapmayı planlamakta."

Bu haber toplam 6704 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim