• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Toyoto Corollo "Türk"leşiyor!

Toyoto Corollo "Türk"leşiyor!
Toyota Corolla’nın 12. Nesli; Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

2019 Ocak ayında hibrit versiyona sahip yeni Corolla’yı hatlarından indirecek olan Toyota Otomotiv Sanayi, böylece C-HR modeliyle birlikte Türkiye’nin hibrit üssü konumuna gelecek. Toyota Otomotiv Sanayi, Toyota’nın C segmenti sedan modeli Corolla üretimine 12’nci nesil ile devam edecek.

2018 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Hatchback ve Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Touring Sports gövde tiplerinin ardından üçüncü gövde seçeneği olarak Sedan, ilk kez 1.8 litre benzinli motoru destekleyen hibrit (melez) sistemle üretilecek. Corolla, Toyota’nın Japonya dışında ilk kez Türkiye’deki üretim tesislerinde uygulamaya başladığı TNGA (Toyota New Global Architecture) platformunda üretilecek.

SIFIR EMİSYONLU

Yeni Corolla Sedan iki farklı motor seçeneğiyle bantlardan indirilecek. 1.8 litre hacimli kendi kendini şarj eden hibrit motor seçeneği, 122 HP güç üretirken, günlük kullanımın yüzde 50’sine kadar elektrikli sürüşe imkân tanıyor. 1.6 benzinli, 6 ileri manuel şanzıman veya isteğe bağlı olarak bir CVT otomatik şanzımanla kombine edilen motor 132 HP güç üretiyor.

Yeni Corolla Sedan, 2019 Ocak ayında üretilmeye başlanacak. Türkiye’nin ilk hibrit ve SUV modeli C-HR’ı üretmeye devam eden Toyota Otomotiv Sanayi, yeni Corolla ile birlikte ikinci hibrit otomobilini de üreterek Türkiye’nin hibrit üssü olmasına katkı sağlayacak.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’ye ziyaretinin ardından Sakarya’da üretilecek ikinci hibrit modelin müjdesini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Tüm dünyayla aynı zamanda seri üretime girecek Corolla Sedan Hibrit modelini görme ve kullanma imkanım oldu. İlk defa bu sınıfta hibrit bir araç Türkiye’de üretilecek.

Avrupa’da hızla dizel otomobillerin yerini alan bu teknolojinin ülkemizde üretilecek olması önemli. Biz de bu yöndeki proje ve yatırımlara öncelik veriyoruz. Yüksek katma değerli üretim için önemli desteklerimiz bulunuyor, nitekim Toyota da öncelikli yatırım teşvikinden faydalandı” dedi.

KAMUNUN TERCİH ETMESİNİ BEKLİYORUM

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Corolla’nın yerli üretim olmasının lojistik başta olmak üzere çok önemli avantajlar sağladığını kaydederek, “Corolla’nın 1990-2003 yılları arasındaki yıllık satış ortalaması 14 binli adetlerde iken, 2015’ten itibaren 34 binli adetler seviyesine ulaşmıştı.

2016 ve 2017’deki filo hariç toplam perakende otomobil satışlarında Corolla tüm modeller arasında en çok satılan model olmayı da başardı. Yeni Corolla ile birlikte bu başarının artacağına inancım tam. Ayrıca yerli üretim olan Yeni Corolla’nın, kamu aracı olarak da tercih edilmesini bekliyorum” diye konuştu.

EN YÜKSEK ÜRETİM HACMİNE SAHİP FABRİKA

Bu kararın aynı zamanda Toyota’nın Türkiye’ye duyduğu güvenin bir kanıtı olduğunun altını çizen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, “C-HR ile hibrit teknolojisi alanında elde ettiğimiz tecrübeyi yeni Corolla’ya da başarıyla aktaracağız.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota’nın Avrupa’daki en yüksek üretim hacmine sahip fabrikası konumundayız. Yıllık 280 binlik üretim kapasitemizin hemen hemen tamamını kullanarak gerçekleştirdiğimiz üretimimizin yüzde 90’ını dünyanın 100 farklı ülkesine ihraç ederek ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlıyoruz. Yeni Corolla önümüzdeki dönem hedeflerimizi gerçekleştirmemizde önemli bir rol üstlenecek” ifadelerini kullandı.

100 ÜLKEYE İHRAÇ EDİLECEK

Toyota’nın yatırımı hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Geçtiğimiz yılki 280 binlik kapasitenin yüzde 90’ını ihraç eden fabrika, ileri teknolojilerle ülkemize yatırım yapmaya devam ediyor. Yeni hibrit araçlar Ocak ayında seri üretimden çıkacak ve Şubat’ta ülkemiz pazarına sunulacak.

Araç başına yüzde 50’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan bu yeni modelin 100’den fazla ülkeye Türkiye’den ihraç edilmesi planlanıyor. Bizler, yakıt tasarrufu sağlayan çevre dostu hibrit ve elektrikli araçların ülkemizde üretilip kullanılmasını destekle-meye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 14474 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim