• BIST 9693.46
  • Altın 2509.906
  • Dolar 32.5696
  • Euro 34.7707
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'na yeni yönetim

Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'na yeni yönetim
Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard'ın başkanlık edeceği yeni yönetim kurulunda, Nissan Üst Yöneticisi Saikawa, Renault Üst Yöneticisi Bollore ve Mitsubishi Motors Üst Yöneticisi Masuko da yer alacak.

Kasım ayında eski Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn'un tutuklanmasının ardından geleceği belirsizliğe sürüklenen Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı'nda, yönetim kurulu yeni bir yapıya kavuşuyor.

Buna göre, İttifak’ı güçlendirmeye devam etmek üzere Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, Nissan CEO’su Hiroto Saikawa, Renault CEO’su Thierry Bolloré ve Mitsubishi Motors CEO’su Osamu Masuko, yeni bir yönetim kurulu oluşturmaya karar verdiklerini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, kurulacak yeni yönetim kuruluna Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard Başkanlık edecek ve kurulda Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors CEO’ları yer alacak.

YETKİLİ TEK ORGAN OLACAK

Yeni İttifak Yönetim Kurulu'nun, Nissan, Renault ve Mitsubishi Motors arasındaki operasyonel iş birliğine liderlik edeceği, üç şirketin hissedarları ve çalışanları için değer yaratmak üzere çalışacağı belirtildi.

Yeni yönetim kurulu, Renault-Nissan B.V. ve Nissan-Mitsubishi B.V. yerine, Renault, Nissan ve Mitsubishi İttifakı’nın operasyonlarından ve yönetiminden sorumlu tek organ olacağı vurgulanırken, böylelikle bu kurulun İttifak’ın yeni başlangıcının yüzü olmasının hedeflendiği kaydedildi. Bu kapsamda, 'İttifak Kurulu’nda operasyon kararlarının da fikir birliğiyle alınarak, ortaklığın “kazan-kazan” yaklaşımının daha da geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Nihai sözleşmenin ise ittifakın yıldönümünde imzalanacağı açıklandı. Yeni kurulun, Paris’te veya Tokyo’da her ay toplanmayı, hissedarlarını düzenli olarak bilgilendirmeyi planladığı da edinilen bilgiler arasında.

Bu haber toplam 1532 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim