• BIST 9642.25
  • Altın 2495.209
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.8178
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Elektrikli otomobilde devrim! 1000 km menzilli batarya geliyor!

Elektrikli otomobilde devrim! 1000 km menzilli batarya geliyor!
Elektrikli otomobillerde en çok aranan kriter, dolu batarya ile katedilebilecek mesafe. Geliştirilme aşamasında olan 1000 km menzilli batarya bu alanda bir devrim olacak gibi görünüyor.

Menzil kapasitesi elektrikli otomobillerde aranan en önemli kriterlerin başında geliyor. İki şarj arasındaki sürenin uzaması, insanların geleneksel içten yanmalı motorlu araçların aksine elektrikli ve çevre dostu modellerden yana tercih kılmasını kolaylaştıran bir etken.

Şimdilerdeyse akü üreticisi Innolith AG, dünyanın ilk 1000 Wh/kg yeniden şarj edilebilir bataryasını geliştirmek için çalışmalara başladığını duyurdu. İsviçre menşeli şirketin Almanya’daki fabrikasında an itibariyle geliştirilen batarya, tam dolumun ardından araçları 1000 kilometre menzil kapasitesine çıkarmaya yetecek. Bu, bugüne dek Tesla’nın dahi çıkmayı başaramadığı kadar yüksek bir değer.

Fiyatları düşürebilir

İşin güzel tarafı şu ki, bu yeni nesil batarya teknolojisi sadece araçların menzil kapasitesini arttırmakla kalmayacak, üstüne bir de maliyetlerin radikal bir şekilde ucuzlamasını sağlayacak. Nadir bulunan pahalı malzemelerin kullanılmayacağı batarya yüksek enerji yoğunluğu sayesinde hızlıca yeniden şarj edilebilecek. Yanmaya karşı dayanıklı inorganik elektrolitler kullanılacağı için sıradan elektrikli otomobil bataryalarından daha güvenli olması ise cabası. Bataryanın toplamda 55 bin kez yeniden şarj edilebilme ömrüne sahip olduğunu da belirtelim.

Batarya patlamaları tarihe karışıyor

Yanıcı elektrolitlerin bataryada kullanılmayacak oluşu çok ciddi bir ilerleme. Çünkü bugüne dek yanan elektrikli otomobillerden yangınlar hep bu bileşenlerin kullanıldığı bataryalardan çıkıyordu. Innolith yeni geliştirdiği bu bataryanın ismini Innolith Energy Battery olarak belirlemiş. Ürün ilk olarak Almanya’da pazara sunulacak. Pilot programın sona ermesiyle birlikte diğer pazarlarda da kullanıma girecek.

Bu haber toplam 1982 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim