• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Dünyada Yılın Otomobili Jaguar I-PACE

Dünyada Yılın Otomobili Jaguar I-PACE
Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Jaguar, tamamen elektrikli SUV’u I-PACE ile Dünyada Yılın Otomobili (World Car of The Year Awards) seçimlerinde Yılın Otomobili büyük ödülü de dâhil üç ödülün sahibi oldu.

Jaguar I-PACE, otomotiv sektöründe eşine az rastlanacak bir başarıya imza atarak, Mart ayında Avrupa’da Yılın Otomobili (Car of The Year 2019) Ödülü’nün ardından, Amerika’da gerçekleştirilen Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nden 3 önemli ödülle ayrıldı.

2019 Dünyada Yılın Otomobili büyük ödülünün yanı sıra, 2017 yılında F-PACE’in de kazanmış olduğu Dünyada Yılın Tasarımı ve Dünyada Yılın En Çevreci Otomobili ödüllerini de almaya hak kazanan Jaguar I-PACE, elde ettiği bu başarı ile kırılması zor bir rekora imza attı.

Üç ödülü birden alan ilk otomobil

New York Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, 3 büyük ödülü kazandığı açıklanan Jaguar I-PACE, Dünyada Yılın Otomobili Ödülleri’nin 15 yıllık tarihinde aynı anda 3 farklı dalda ödül alan ilk araç oldu. 24 farklı ülkeden 86 otomobil gazetecisinin değerlendirdiği Jaguar I-PACE, Avrupa’da Yılın Otomobili seçildikten sadece bir kaç hafta sonra bu 3 büyük ödülü de kazanarak dünyada en çok beğenilen premium elektrikli SUV olduğunu bir kez daha kanıtladı. Jaguar I-PACE kazandığı bu başarılarla birlikte son 1 yılda dünya genelinde 62 ödül almayı başardı.

Gelecek vizyonumuzdaki ilk adım

I-PACE Jürisi prestijli otomobil gazetecilerinden oluşan Dünyada Yılın Otomobili ödüllerini almaktan büyük bir onur duyduklarını söyleyen Jaguar Land Rover CEO’su Prof. Dr. Ralp Speth, “Destination Zero” vizyonumuzla çıktığımız yolda, sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır trafik sıkışıklığı vizyonumuzla sürekli geleceğe doğru ilerliyoruz. I-PACE bu hedefimize ulaşmamızı sağlayan ilk adımımızdı. Elektrikli otomobiller henüz niş bir tercih olarak görülürken, Jaguar olarak biz, onu üretmek üzere tasarlamaya başlamıştık. Sıfırdan başlayarak, gerçek bir sürücü otomobili olabilecek bir Jaguar modelini, dünyanın en iyi premium elektrikli otomobilini üretmek için harekete geçtik. I-PACE, 2019 Dünyada Yılın Otomobili, Yılın En İyi Tasarıma Sahip Otomobili ve Yılın En Çevreci Otomobiliödüllerini alarak hak ettiği dikkati çekmeyi başardı. I-PACE’i ortaya çıkaran ekibe tutkuları ve geliştirdikleri bu muhteşem araç için teşekkür ediyorum.”

jaguar_i-pace_yilinotomobili_borusanotomotiv.jpg

Bu haber toplam 2201 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim