• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Şehiriçi taşımacılığın yeni konsepti Renault EZ-FLEX

Şehiriçi taşımacılığın yeni konsepti Renault EZ-FLEX
Renault, elektrikli ve internet bağlantılı bir hafif ticari araç olan EZ-FLEX'i tanıttı.

Renault EZ-FLEX, şehir içinde pratik bir şekilde hareket etmek için tasarlanmış kompakt ve manevra kabiliyeti yüksek bir araç olarak öne çıkıyor. EZ-FLEX, 3,86 m uzunluk ve 1,65 m genişliğinin yanı sıra 1,88 m yüksekliği ile park kolaylığı sağlıyor. Kompakt kokpiti sayesinde, 3m3 hacim ile, boyutlarına göre son derece geniş bir yükleme kapasitesine sahip olan model, hafif ticari araç kullanım özelliklerinden de taviz vermemiş oluyor. 4,5 metre dönüş çapı, araca mükemmel bir manevra kabiliyeti sağlıyor.

Renault EZ-FLEX’te her şey kullanıcısının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlandı. Kolay erişime sahip geniş sürücü kabini; sürüş bilgilerine kolay ve hızlı erişim sağlayan gösterge paneli, geniş görüşün yanı sıra basit ve kullanışlı araç kumandalarına sahip. Araçta sunulan hizmet ve uygulamalara ek olarak, farklı profesyonel kullanımlara yönelik uygulamalar da bulunuyor. Arka yük bölmesi, yüksekliği (yerden 760 mm yükseklikte) ve kolay erişimi sağlayan kapılar sayesinde ergonomik özelliklere sahip. EZ-FLEX, farklı profesyonel ihtiyaçları karşılayabilecek çeşitli modüler sisteme sahip. Şehir merkezlerinde kullanılabilen ve 100 km menzile sahip elektrikli EZ-FLEX, şehir içi teslimat ihtiyaçlarına göre tasarlandı (şehir içi teslimatın günlük kilometresi ortalama 50 km’dir).

renault_ez-flex.jpg

EZ-FLEX: İNOVATİF VE BENZERSİZ BİR DENEYİM

On civarında Renault EZ-FLEX, Avrupa'da bu alanda hizmet veren profesyonel şirketlere 2 yıl boyunca denetilecek. Renault EZ-FLEX’te kullanıcıların geri bildirimlerinin daha iyi okunmasını sağlayacak sensörler bulunuyor.

Konum, menzil, sürat ve duraklamalar gibi çeşitli veriler toplanacak ve günlük kullanımların anlaşılabilmesi amacıyla, bu veriler gerçek zamanlı olarak veya günde bir kere internet bağlantı özelliği sayesinde bir araya getirilmek üzere yüklenecek. Bu verilerin analizinin, profesyonellerle birlikte yapılması Renault’ya, güncel şehir içi lojistik ihtiyaçlarına uygun araçlar tasarlama imkanı sağlayacak. Renault, şehir içi yük taşıma ile ilgili ortak bir vizyon elde etmek amacıyla, tüm ekosistem bileşenlerini de göz önünde bulundurarak fiili şartlarda bir aracı ve hizmetlerini test etmeyi hedefliyor.

Bu deneyimleme ile Renault, yarının inovasyonuna hazır olmak ve otomobil tasarlamak için yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor.

renault_ez-flex_2.jpg

EZ-FLEX: YARININ MOBİLİTESİNİ HAZIRLAMAK

Hızlı şehir göçü nedeniyle 2030 itibariyle dünya nüfusunun yüzde 60’ından fazlasının şehirlerde yaşadığı bir dünyada sadece insanların bir yerden bir yere ulaşımı değil eşyaların da dolaşımı önemli hale geliyor: sürat, esneklik ve güvenilirlik tüketicinin en önemli beklentileri olarak öne çıkıyor. Teslimat hızı ve özenine yönelik ihtiyacın giderek artmasıyla, şehir ve şehir merkezlerinde, bu konudaki yönetmelikler giderek daha sıkı hale geliyor.

Herkes için bugünün ve geleceğin sürdürülebilir mobilitesini sağlamak amacı ile hareket eden Renault Grubu, EZ-PRO konsept otomobilinden sonra, Renault EZ-FLEX ile geleceğin mobilitesine yönelik keşif çalışmalarına devam ediyor.

renault_ez-flex_3.jpg

Bu haber toplam 1840 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim