• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

İkinci el araç pazarının yeni oyuncusu carnext.com 1000'i gördü

İkinci el araç pazarının yeni oyuncusu carnext.com 1000'i gördü
Dünyanın en büyük filo kiralama şirketlerinden biri olan LeasePlan, ikinci el araç satış platformu carnext.com ile ikinci el araç pazarında kısa sürede önemli bir başarı elde etti.

LeasePlan Türkiye, geçtiğimiz yıl ilk showroom konseptini İstanbul'da açtığı ikinci el araç satış platformu carnext.com'da 1000'inci perakende araç satışına ulaştığını duyurdu. LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, carnext.com ve yüksek kaliteli araçları yerinde deneyimlemek isteyenlere özel olarak tasarlanan showroom konseptiyle, ikinci el araç pazarının kurallarını değiştirdiklerini belirtti. 

Oktay, "Sunduğumuz tüm otomobilleri detaylı kontrollerden geçirerek, 360 derece fotoğraflar ve tüm bakım geçmişi ile platformumuzda sergiliyoruz. İlk showroomu geçtiğimiz Haziran ayında Acıbadem'de açmıştık. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler çok olumlu oldu. Platform, yeni bir marka olmasına rağmen satış rakamlarında da görüyoruz ki kaliteli ikinci el araçlara yüksek bir talep var. Öyle ki çok kısa bir süre içerisinde 1000'inci aracımızın satışını gerçekleştirdik" dedi.

"Küçük ölçekli firmalar ikinci el piyasasını hareketlendirdi" 

Türkiye'de ikinci el piyasası hakkında da bilgi veren LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay, "Ekonomideki durgunluk yeni araç satışlarını ve kiralama yapılan araçları, ikinci el araç pazarına göre daha çok etkiledi. Türk lirası fonlaması ve faizlerin yüksekliği maliyeti yüksek olan yeni araç satın alma ve kiralama işini yavaşlattı. Araç ihtiyaçları küçük ölçekli firmalarda daha çok satın almayla hatta belli bir standartta sunulan ikinci el araçlarla çözülmeye başlandı. Dolayısı ile kurumsal ve güvenilir ikinci el satış imkanı sunan firmalar durgunluk sebebiyle daha az yıprandı diyebiliriz" açıklamasında bulundu.

"İkinci elde güven satışları artırıyor" 

Oktay, "2018 yılında sektörde yaptığımız ikinci el araç pazarı araştırmamız ‘güvenilirliğin' ikinci el otomobil satın alırken en önemli faktör olarak kabul edildiğini gösterdi. Katılımcıların yüzde 68'i, tanıdıkları, güvendikleri birinden araç almayı tercih ettiklerini belirtti. Bu nedenle ikinci el otomobil pazarının güvenilirliğini ve şeffaflığını artıran düzenlemelerin sektöre bir bütün olarak fayda sağlayacağına ve müşteri güvenini artıracağına inanıyoruz" dedi.  

Bu haber toplam 1505 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim