• BIST 9524.59
  • Altın 2490.371
  • Dolar 32.5123
  • Euro 34.7153
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Anadolu Isuzu, Makedonya’ya ilk otobüs ihracatını Citiport ile gerçekleştirdi

Anadolu Isuzu, Makedonya’ya ilk otobüs ihracatını Citiport ile gerçekleştirdi
Dünyada 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Anadolu Isuzu, Makedonya’ya ilk otobüs ihracatını gerçekleştirdi. 3 adet Isuzu Citiport Üsküp Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı.

Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikasında ürettiği ödüllü otobüsü Citiport, Makedonya’da hizmet vermeye başladı. Üsküp Havalimanı’ndaki kapasite artışı projesinin bir parçası olarak alınan satın alma kararı ile 3 adet Citiport’un teslimatı gerçekleştirildi. Anadolu Isuzu, 15 yıl önceki kamyon teslimatı sonrası Makedonya’ya ilk otobüs ihracatını yapmış oldu.

 

“Avrupa’nın En Konforlu ve Ergonomik Otobüsü” ödülünü kazanan Isuzu Citiport, havalimanı otobüsü olarak hizmet verecek ve uçaklar ile havalimanı arasındaki transferleri gerçekleştirecek. Avrupa’nın birçok noktasında güçlü servis ağıyla hızlı hizmet veren Anadolu Isuzu, Citiport otobüsleriyle düşük yakıt tüketimi, yüksek yolcu kapasitesi, uzun bakım periyotları gibi avantajları bir arada sunuyor. Güçlü Ar-Ge altyapısı ve araç tasarım deneyimiyle ürettiği birçok aracıyla ödüle layık görülen Anadolu Isuzu Avrupa’nın en çok tercih edilen Türk markalarından biri olarak öne çıkıyor.

 

Anadolu Isuzu hakkında

Türkiye’de ticari araç üretimine 1984’te başlayan Anadolu Isuzu, o tarihten beri Anadolu Grubu, Isuzu Motors Limited ve Itochu’nun kamuya açık ortaklığı olarak faaliyetlerini ve üretim portföyünü genişletmektedir. Otomotiv sektörünün ticari araç segmentine odaklanan Anadolu Isuzu güçlü bir ürün gamı, etkin satış sonrası hizmetleri ve yaygın bir bayi ve servis ağına sahiptir. Kamyon, hafif kamyon, midibüs, otobüs ve pick up da Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden biri olan Anadolu Isuzu ihracat pazarlarındaki iddiasını sürdürmektedir.

 

Ticari araçların imalatının yanı sıra pazarlamasıyla da uğraşan şirket, Kocaeli’deki 300 bin m2’lik fabrikasında tek vardiyada yıllık 19 bin adetlik üretim kapasitesine sahiptir. Anadolu Isuzu’nun Türkiye’deki fabrikası, Isuzu’nun tüm dünyayı kapsayan faaliyet ağında kamyon, pick up ve otobüs üretiminde en yüksek kalite ve üretim standartlarını garantileyen Isuzu Manufacturing Management (IMM: Isuzu Üretim Yönetimi) sertifikasına sahip olan, Japonya’nın Asya dışındaki tek tesisidir. Türkiye’de 29 satış ve 102 servis noktası ile müşterilerine hizmet veren Anadolu Isuzu’nun ayrıca 30 ülkede distribütörlükleri mevcuttur. 2018 sonunda 24 yıllık geçmişinin en büyük ihracat cirosuna ulaşan Anadolu Isuzu, aynı yıl 15. defa midibüs ihracat şampiyonu olmuştur. 2018 yılı sonunda ticari araç üretimi ve Ar-Ge’deki gücünü “Anadolu Savunma” markası ile savunma sanayiine taşıyan Anadolu Isuzu, Ar-Ge Merkezi’ndeTürk mühendisleri tarafından geliştirilen lojistik amaçlı ağır kamyonlarını ilk kez IDEF 2019’da kamuoyuna sunmuştur. Anadolu Isuzu Seyit ismini taşıyan yüksek yerlilik oranına sahip; 8x8 tank taşıyıcı araçları, 8x8 taktik tekerlekli araçları ve 4x4 taktik tekerlekli araç modelleri ile hem iç pazarda hem de dünyada yetkinliğini artırmayı hedeflemektedir.

Bu haber toplam 1857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim