• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Allison şanzıman donanımlı Scania 6x6 G500, Norveç'teki damperli kamyonların yerini alıyor

Allison şanzıman donanımlı Scania 6x6 G500, Norveç'teki damperli kamyonların yerini alıyor
Damperli kamyonların boyutları nedeniyle karayollarında kullanımı güç olduğundan Norveç'te, güçlü inşaat kamyonları tercih edilerek bu sorun çözülüyor

Damperli kamyonların boyutları nedeniyle karayollarında kullanımı güç olduğundan Norveç'te, güçlü inşaat kamyonları tercih edilerek bu sorun çözülüyor. Bu doğrultuda son olarak Høyanger'deki Per Øren AS nakliye şirketine teslim edilen, Allison 4500 serisi retarderli tam otomatik şanzıman donanımlı Scania 6x6 G500'e talepler, her geçen gün artarak devam ediyor.  

Høyanger, yaklaşık 4000 nüfusa sahip küçük bir belediye olmasının yanı sıra gelişmiş bir endüstriyel çeşitliliğe sahip. 1925 yılında kurulan Per A Øren ise çok yönlü bir nakliye şirketi olarak bölgedeki endüstri için hizmet veriyor. Uzun zamandır taşımacılık hizmetleri sunan şirket, 2009'dan bu yana inşaat operasyonlarında da en büyük hizmet sağlayıcılarından biri haline geldi.

İnşaat Departmanı Müdürü Lasse Øren, yeni araçları ile ilgili açıklamasında; “Geçmişte, filomuzda çok sayıda damperli kamyonumuz bulunuyordu ancak karayollarında kullanım için çok büyük olduklarından alternatif bir araç bulmamız gerekiyordu. Yeni Scania 6x6 G500 modelini birkaç yıl önce fuarda ekstra büyük tekerleklerle sergilenirken incelemiştik ve operasyonlarımız için ideal bir çözüm olacağını düşündük” şeklinde belirtti.

Per A Øren, şu anda damperli kamyonlarıyla aynı görevi yapan üç adet Scania inşaat kamyonuna sahip. Diğer nakliye şirketleri de sık sık referansları için Per A Øren’a yeni araçlarıyla ilgili danışıyorlar.

Øren, bu araçların özellikle karayollarındaki kullanımlarında birçok avantajını gördüklerini belirterek; “Scania G500, hem satın alma hem de işletme maliyeti olarak damperli kamyonlardan daha uygun. Yerden yüksekliği operasyonlarımız için çok ideal, yükleme ve boşaltma da damperli kamyonlara göre daha hızlı. Allison tam otomatik şanzıman donanımı da birçok avantajın yanı sıra dik bir yokuşta tam yüke rağmen mükemmel bir kalkış sağlıyor. Yakıt tüketimi daha düşük olurken ve şanzıman bakım maliyetleri de minimuma indiriliyor. Yapılması gereken tek servis işlemi, planlı yağ ve yağ filtrelerinin değişimi oluyor” diye ekledi.

Kamyonlardan biri, ekstra büyük yerine standart tekerlekler ile de test edildi. Øren; “Bu şekilde de mükemmel çalışıyor ve diğer tüm inşaat kamyonları gibi yol özellikleri sunuyor” dedi.

Yeni kamyonlar, şirketin ilk Allison'ın tam otomatik şanzıman donanımlı araçları oluyor. Filodaki diğer araçlarda, AMT otomatikleştirilmiş manuel şanzıman bulunuyor.

Øren konuyla ilgili olarak; “Allison şanzımanların performansından çok memnunuz. Çok güvenilir, vites geçişleri yumuşak ve sorunsuz olarak sağlanıyor. Her ne kadar modern damperlerdeki sürücü konforu iyileştirilmiş olsa da yeni Scania kamyonlarımız ile arasında çok fark var” diyerek; “Bu inşaat kamyonlarımıza uygun yeni bir projemiz var. Dolayısıyla bir yıl içinde yine bu araçlardan alım yapma ihtimalimiz çok yüksek. Tabii ki yeni araçlarımız da Allison tam otomatik şanzımanlarıyla donatılacak” şeklinde açıkladı.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim