• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Çinli elektrikli otomobil şirketi Byton yeni modelini Frankfurt’ta sergiliyor

Çinli elektrikli otomobil şirketi Byton yeni modelini Frankfurt’ta sergiliyor
Çin elektrikli otomobil firması Byton ilk aracını Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, bugüne değin az tanık olunan türden gösterişli bir şekilde beğeniye sundu.

Çin elektrikli otomobil firması Byton ilk aracını Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda, bugüne değin az tanık olunan türden gösterişli bir şekilde beğeniye sundu. SUV M-Byte üretim modeli 12-22 Eylül arası ziyaretçiler tarafından görülebilecek. İlk araçlar 2020 yılı ortalarında Çin’de piyasaya sürülecek; ABD ve Avrupa’da ise 2021’in ilk yarısında satışa sunulacak.  
 Şu anda geçerli duruma göre Byton ABD’ye yüzde 30 ek vergi ile ithal edilebilecek. Gümrük durumu 2021 yılında değişmemiş olsa bile Byton, ABD piyasasına daha önce planladığı üzere girecek. Yetkililer, kuşkusuz ki daha az sayıda araç satabileceklerini biliyorlar; ama ürünün yüksek fiyata rağmen yine de alıcısı bulunacağını öngörüyorlar. M-Byte modelinin fiyatı KDV’siz 45 bin Euro olacak. 
 Byton'un, bu anlamda, küresel açıdan elektikli taşımaya dönüşüm sürecinden yararlandığı açıktır. Ancak bu alanda ürün sunan tek üretici olmayıp sektördeki birçok firmadan biridir. Ne var ki, baştan itibaren çok dikkat çeken Byton eski BMW yöneticilerince kurulmuş olup alışılmışın dışında bir iç mekan konseptiyle göze çarpmaktadır. Öte yandan teknik özellikleri son derecede güvenli ve rahat bir yolculuk olanağı sağlamaktadır. M-Byte ayrıca kendisine dijital olanaklardan olabildiğince yararlanma olanağı veren bir donanıma da sahiptir.
 Firma, hesaplamalarına göre kazanç bölgesine gireceği yılda 100.000 araç üretimine ancak 2021'de ulaşacak. Çin'deki fabrika yılda toplam 300.000 araçlık bir üretim kapasitesine ayarlıdır. Öte yandan Byton, gümrük savaşı nedeniyle, ABD içinde üretim yapacak bir tesis oluşturma olanağını da incelemekle birlikte, henüz bu doğrultuda somut bir adım atmamıştır.

Bu haber toplam 2593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim