• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Castrol’den motor aşınmasını yüzde 50 azaltan yeni teknoloji

Castrol’den motor aşınmasını yüzde 50 azaltan yeni teknoloji
20 yıl önce MAGNATEC markasını piyasaya sürerek akıllı molekülleri ile devrim yapan Castrol, sektörde yeni bir dönem başlatıyor. DUALOCK teknolojisine sahip yeni Castrol MAGNATEC, durmaksızın koruma sağlayarak motor aşınmalarını yüzde 50 azaltıyor.

Dünyanın lider madeni yağ üreticilerinden Castrol, Ar-Ge çalışmalarının yenilikçi ürünü olan DUALOCK teknolojisine sahip Castrol MAGNATEC ile madeni yağ sektöründeki dengeleri değiştirecek. Dünyada ilk defa Çin ve Hindistan’da satışa sunulan yeni ürün, Ocak ayı itibariyle Türkiye pazarına giriş yaptı. Castrol’ün 20 yıl önce gerçekleştirdiği akıllı moleküler devrimin yeni ürünü  olan Castrol MAGNATEC, yeni DUALOCK teknolojisi ile hem aracın ilk çalışma anında hem de dur kalk sürüş esnasında meydana gelen aşınmalara karşı aracın motorunu durmaksızın koruyor.

Dünyada ilk: Korumaya kenetlenen moleküller

DUALOCK Teknolojisi, Castrol mühendislerinin dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanlarıyla MAGNATEC Akıllı Molekülleri üzerine yaptığı ortak araştırma ve geliştirmelerin sonucunda ortaya çıktı. Son 10 yılda artan trafik yoğunluğu; motorda aşınmaya ve yakıt israfına neden olurken Castrol geleceğe yön veren Ar-Ge çalışmaları ile günümüz sürüş koşullarına özel olarak MAGNATEC’in DUALOCK teknolojisine sahip akıllı moleküllerini geliştirdi. Dünyada bir ilk olan bu moleküller, hem motorun parçalarına mıknatıs gibi tutunarak hem de birbirine kenetlenerek motor yüzeyinde güçlü bir koruma kalkanı oluşturuyor. Bu sayede; motorun çalışmasıyla birlikte hem motor ısınmasında hem de dur-kalk sürüş anlarında meydana gelen aşınma yüzde 50 azalıyor ve* aynı zamanda yoğun trafik koşullarında yılda 60 litre yakıt tasarrufu sağlanıyor**

“En önemli önceliğimiz müşterilerimiz”

20 yıl aradan sonra kenetlenen moleküller ile motor korumasında ikinci devrimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Castrol Türkiye Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Aslı Yetkin Karagül, “Lider madeni yağ üreticisi olarak bizim için en önemli öncelik müşteri memnuniyeti. MAGNATEC markamız ile ilgili bize ulaşan geri dönüşler de bu konuda ne kadar başarılı olduğumuzun açık bir göstergesi. Pazara çıktığı ilk günden bu yana yüksek satış rakamları ile kendisini kanıtlayan markamız Castrol MAGNATEC’in yeni formülü ve korumaya kenetlenen molekülleri sayesinde, bu gücümüzü çok daha yukarıya çekiyoruz. Müşterilerimizin araçlarını en iyi şekilde korumayı geçmişten bugüne kendimize amaç olarak belirledik ve sorun motor aşınması ise çözüm Castrol MAGNATEC dedik. Şimdi, DUALOCK teknolojisine sahip yeni Castrol MAGNATEC ile harekete geçtiğiniz andan itibaren durmaksızın korumayı sunuyoruz” dedi.

asli-yetkin-karagul-001.jpg

*Endüstri testi Sequence IVA & CEC OM646LA sonuçlarına göre

**Endüstri standartlarına göre kıyaslandığında 15W-40 yağ EUDC (otobanda), EPA NYCC (şehirlerde) ve Castrol Ultra-Idle Cycle (yoğun trafikte) test edildi. Varsayımlar: Yıllık 12.000 km; temsili sürüş oranları (otobanda %60, şehirde %30, yoğun trafikte %10); 15W-40 ile kullanılan yakıt miktarı, 1702 lt. İçten yanmalı motora sahip araçlarda test edilmiştir. Sonuçlar; yol koşullarına, araç türüne ve sürüş koşullarına göre değişiklik gösterebilir.

Bu haber toplam 1366 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim