• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

TURK Elektronik Para ile taşıt alım-satımı daha güvenli hale gelecek

TURK Elektronik Para ile taşıt alım-satımı daha güvenli hale gelecek
TURK Elektronik Para A.Ş., Türkiye Noterler Birliği ile imzaladığı anlaşma ile güvenli e-ödeme sisteminde hizmet verecek ilk elektronik para kuruluşu oldu.

Güvenli e-ödeme sistemi, taşıt alım-satımı sürecinde yaşanan hırsızlık, dolandırıcılık gibi olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği hayata geçirildi.

Sistem ile para transferi, araç mülkiyetinin el değiştirmesi ile eş zamanlı olarak güvenli bir şekilde yapılıyor. Türkiye Noterler Birliği ile imzalanan anlaşma ile sisteme dahil olan TURK Elektronik Para A.Ş., hayata geçireceği bu ürünü ile “satıcı” ve “alıcı” arasındaki ödeme işlemlerinin kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasına olanak tanıyacak.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin ile imza töreninde bir  araya gelen TURK Elektronik Para A.Ş. Genel Müdürü Serkan Aziz Oral, anlaşma sonrası konuyla ilgili: "Şirketimiz geliştirdiği teknolojilerle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güvenli, hızlı ve kolay çözümler sunmaya devam edecek. Bu vizyon doğrultusunda Noterler Birliği ile gerçekleştirdiğimiz bu projemizde de araç alım satımlarında kullanıcılarımıza çok önemli faydalar sağlayacağız." şeklinde değerlendirmede bulundu.

TURK Elektronik Para A.Ş. yılda 27 milyon online işlem hacmini yönetiyor

Türkiye’nin lider elektronik para kuruluşu TURK Elektronik Para A.Ş., avukatlar için sunduğu BaroKart dahil olmak üzere 68 farklı ortak marka ile yılda 10 milyar TL hacme sahip 27 milyon online işlem gerçekleştiriyor. TURK Elektronik Para A.Ş., Türkiye Noterler Birliği ile yaptığı anlaşma ile hem araç satmak isteyenlere hem de araç almak isteyenlere hizmet edecek. Her iki tarafın kendisini güvenceye aldığı sistemde, satıcıya araç bedelini alma, alıcıya ise aracını güvenle alma imkânı doğuyor.

imza-toreni.jpeg

Bu haber toplam 6336 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim