• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

6 otomotiv fabrikası kepenkleri yeniden açıyor

6 otomotiv fabrikası kepenkleri yeniden açıyor
Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok otomotiv şirketi üretime ara verdiğini açıklamıştı. Yaşanan normalleşme sürecini devam ettirmek için 6 otomotiv firması Türkiye'de fabrikaları yeniden açarak üretime başlayacağını açıkladı.

Koronavirüs salgını pek çok sektörde üretimleri olumsuz etkiledi. Bundan nasibini fazlasıyla alan otomotiv sektöründe de üretimler durma noktasına geldi.


Pek çok araç şirketi salgının yayılmasını engellemek için fabrikalarında geçici süreyle üretimleri tamamen durdurduğunu açıkladı. Ayrıca araş satış bayileri ve araç galerilerinin de bu süreç içerisinde kapatılması araç satışlarını da durdurdu.


Otomotiv sektör yetkilileri tarafından yapılan son değerlendirmelere göre süreç bittikten sonra sektörde ciddi bir daralmanın yaşanmasının beklendiği dile getirilmişti. 


Salgının bazı ülkelerde kontrol altına alması ya da düşüş eğilimi göstermesi üzerine bazı dev araç şirketleri kontrollü olarak araç üretimlerine yeniden başladıklarını duyurmuşlardı.

Türkiye’de de alınan üretim durdurma kararının ardından yeniden harekete geçildi.


Sektörde çarkların yeniden dönmesi için tüm gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.


Bugün itibariyle Türkiye’de de pek çok otomotiv şirketinin fabrikalarda üretime yeniden başlamak için adım attıkları görüldü.

Hangi Araç Şirketleri Üretime Başlıyor? 

Yurt dışından yapılacak tedarik sürecinin aksaması ve teslimat sürelerinde de yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle Tofaş üretim sürecini 4 Mayıs tarihine taşıdı. Toyota ise bu süreci 11 Mayıs olarak değerlendirmişti. Mart ayında üretime ara veren Mercedes-Benz, Honda, Hyundai Assan, Otokar, Karsan ve Türk Traktör’ün aldığı karar neticesinde bugün itibariyle fabrikaların yeniden açıldığı ve faaliyetin başladığı belirtildi. En erken davranan isim ise Anadolu Isuzu oldu. 13 Nisan tarihinde üretime başladığı açıklanmıştı.

Bu haber toplam 9829 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim