• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Tofaş'ta yeni CEO Eroldu

Tofaş'ta yeni CEO Eroldu
20 Ocak 2012 tarihinden bu yana TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş.'nin CEO'su olan Kamil Başaran 3 yıllık görev süresini tamamladı. CEO'luk görevi Cengiz Eroldu'ya devroldu.


30 yıla ulaşan çalışma hayatının 25 yılında TOFAŞ’ta çeşitli görevlerde bulunan Kamil Başaran’dan 14 Ocak 2015 itibariyle görevi devralan CEO Cengiz Eroldu, 7 yılı üst düzey yöneticilik olmak üzere, 19 yıldır TOFAŞ’ta görev yapıyor.


Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, görev değişimine ilişkin yaptığı açıklamada uzun yıllardır TOFAŞ’a sağladığı önemli katkılar ve başarılı liderliği için Kamil Başaran’a teşekkür ettiğini belirterek, “TOFAŞ’ın Türk otomotiv sanayisine sağladığı katkıların artarak devam etmesi yolunda Kamil Başaran çok önemli görevler üstlendi. Gerek Doblo’nun yenilenmesi, biri Yeni Sedan, diğerleri Station Wagon ve Hatchback olmak üzere 3 yeni binek araç projesinin başlatılması, gerekse de Doblo’nun ABD ’ye ihracatı gibi büyük yatırım kararlarının hayata geçirilmesinde rol oynayan Kamil Başaran, TOFAŞ’ın global bir şirket olması yolunda önemli katkılar sağladı. Şirketimize 25 yıldan fazla hizmet eden Kamil Başaran’a teşekkür ediyorum. Kamil Başaran’ın görev süresinin tamamlanmasıyla CEO’luk görevine atanan Tofaş CFO’su Cengiz Eroldu da TOFAŞ’ı en iyi tanıyan ve şirketin değişim sürecinde önemli rol alan yöneticilerimiz arasında yer alıyor. Cengiz Eroldu’nun, TOFAŞ’ın yatırım yolculuğuna en iyi şekilde liderlik edeceğine yürekten inanıyorum. TOFAŞ’ın, bugüne kadar elde ettiği başarılar, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, ülke ekonomisine ve sektöre yarattığı katma değer Cengiz Eroldu’nun yönetiminde artarak devam edecek” dedi


ALTAVİLLA .BAŞARI DİLEDİ

FCA EMEA Bölgesi Başkanı ve Tofaş Yönetim Kurulu Üyesi Alfredo Altavillada konuya ilişkin şöyle konuştu:
"Kamil Başaran, geçtiğimiz 3 yılda, Tofaş’ın geleceğini inşa etme yolunda, büyük atılımlara liderlik etmiş, stratejik roller üstlenmiştir. Tofaş, bu dönemde ulaştığı endüstriyel yetkinlikleriyle FCA dünyasında en üst seviyeye ulaşırken, ArGe faaliyetleriyle de öne çıkmış; art arda devreye alınan yeni model yatırımları, Tofaş’taki gelişimin birer yansıması olmuştur. Aynı dönemde, inovasyon ve sürdürülebilir yönetim alanlarında atılan adımlar ise şirketin gelecek bakış açısını ortaya koymaktadır. Bunları, Tofaş için kilometre taşı niteliğinde kazanımlar olarak değerlendiriyorum. Sayın Kamil Başaran’a Tofaş’ın gelişimine sağladığı katkılarından ve başarılı liderliğinden ötürü teşekkür ediyorum. Tofaş çok hızlı büyüyen bir şirket ve bayrağı devralan Sayın Cengiz Eroldu’nun uzun yıllara dayanan tecrübesi ve vizyonu ile Tofaş’ın büyümeye devam edeceğine, küresel arenadaki etkinliğini arttıracağına olan inancım tamdır. Tofaş’ta şu ana kadar çok değerli çalışmalara imza atmış olan Sayın Cengiz Eroldu’ya yeni görevinde başarılar dilerim.”


1995 yılından itibaren Tofaş’ta çalışmakta olan Cengiz Eroldu, kariyerine 1989 yılında Koç Holding’de başlamıştır. Tofaş’ta 1995-2007 yıllarında Mali/Finansman alanlarında farklı sorumluluklar üstlenmiştir. 2008’den bu yana CFO olarak görev yapmaktadır. Cengiz Eroldu, şirketin finansal yönetiminde fark yaratan başarılı bir yönetim sergilemiş ve stratejik kararlarda her daim etkin rol almıştır. 


Lise öğrenimini İtalyan Lisesi’nde tamamlayan Eroldu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1995 yılında İtalya/Roma LUISS Üniversitesinde MBA derecesini almıştır. İleri seviyede İngilizce ve İtalyanca bilen Cengiz Eroldu, evli ve iki çocuk babasıdır.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 20061 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim