• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Yeni Civic Type-R seri üretime hazır

Yeni Civic Type-R seri üretime hazır
Honda, seri üretime hazır yeni Type-R'ı 310 beygir gücünde 2-litrelik bir turbo motorla tanıttı

Honda'nın bugüne kadar konsept olarak tanıttığı yeni nesil Civic Type-R modeli Cenevre Otomobil Fuarı'nda üretime hazır haliyle görücüye çıktı. Konsept modeldeki boynuza benzeyen stopların üretim versiyonunda yer almadığı görülen otomobil, yine de önceki Type-R modellerinden daha agresif bir görünüm sunuyor.

Kırmızı logolu performanslı Honda, Type-R tarihinde bir ilk olan önemli bir yeniliğe sahip: Type-R logosu ilk defa turboşarj ile birlikte anılmaya başlanacak. Honda, yüksek performanslı hatchback modelini, 6500 d/d'de 310 bg güç ve 2500 d/d'de 400 Nm tork üreten 2-litrelik Turbo VTEC motorla donattı.

Prototip testleri, hem yolda hem de içlerinde Suzuki ve Nürburgring pistlerinin de yer aldığı pek çok pistte gerçekleştirilen yeni Type-R, 6-ileri manuel şanzıman, 19 inçlik jantlar, 235/35 R19 ebadında lastikler, önde 350 mm'lik disklere sahip yüksek performanslı Brembo frenler ve adaptif amortisörlerle donatılmış. Önde çift eksenli kollara, arkadaysa H formlu torsiyon çubuğuna sahip olan gelişmiş süspansiyon sistemi sayesinde yeni Type-R'ın çok yüksek bir viraj kabiliyeti sunduğu açıklanıyor. En hızlı Civic'te artık bir +R modu da bulunuyor ve bu mod ile motor, süspansiyon ve direksiyon tepkilerinin iyileştiği, bu sayede de otomobilin daha agresif ve performans odaklı bir karaktere büründüğü belirtiliyor. Yeni Type-R'ın performans verileri de dikkat çekici: 0-100 km/s deparını 5.7 saniyede gerçekleştiren otomobil, fabrika verilerine göre 270 km/s hıza çıkabiliyor.

Standart donanım özellikleri de iyileştirilen yeni Type-R'da, opsiyonel olarak bir de GT paketi sunulacak. Bu paket; otomobilin görüntüsüne kırmızı renk detaylar ekleyecek ve donanım listesini de sensör bazlı güvenlik teknolojileriyle biraz daha kalabalıklaştıracak. Bunlar arasında; çarpışma uyarısı, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işareti algılama sistemi, uzun far asistanı, kör nokta uyarısı ve trafik monitörü gidi özellikler yer alıyor.

 

Bu haber toplam 10236 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim