• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bozcaada, Mercedes-Benz Go Festivali'yle renklendi

Bozcaada, Mercedes-Benz Go Festivali'yle renklendi
Bu yıl ilk kez düzenlenen, spor, müzik ve eğlenceyi birleştiren “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” sona erdi. Festival, dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”na da ev sahipliği yaptı.

Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği ve Bozcaada Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Uluslararası Kiteboard Derneği - International Kiteboarding Association (IKA) ve Playmaker tarafından organize edilen “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” sona erdi. Geleneksel hale gelmesi planlanan “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” kapsamında düzenlenen spor, müzik ve eğlence etkinlikleriyle Bozcaada, adeta bir festival adasına dönüştü.

TÜRKİYE’NİN EN YENİ KITEBOARD SPOT’I “MERCEDES-BENZ KİTE LOUNGE”

Festivalle birlikte Mercedes-Benz Türk, kiteboard severler ve meraklılarına hizmet vermek üzere  “Mercedes-Benz Kite Lounge”un kapılarını da Çayır Plajı’nda açtı. 2015 yaz sezonu boyunca tecrübeli kiteboard eğitmenleri eşliğinde bu heyecanlı spor dalını deneme fırsatı bulacak Bozcaada ziyaretçileri, Türkiye’nin en yeni kiteboard spot’unu ziyaret edebilirler.

“MERCEDES-BENZ KITEBOARD AVRUPA ŞAMPİYONASI” İLK KEZ TÜRKİYE’DE

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”na Almanya, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, İngiltere, Kanada, Litvanya, Polonya, Rusya, Slovenya, Almanya ve Litvanya’dan dünyaca ünlü kiteboard rider'ları katıldı. “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”nda erkeklerde birincilik madalyasını Oliver Bridge aldı. Aynı kategoride ikincilik madalyasını Florian Gruber alırken, üçüncülük ise Alejandro Climent’in oldu. “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” kapsamında kadın sporcular da Bozcaada’nın kuvvetli rüzgarında mücadele etti. Bu kategoride birincilik Rus sporcu Elena Kalinina’nın olurken, ikinci Anastasia Akopova, üçüncü ise Aga Grzymska oldu. “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 15.000 $ tutarındaki toplam ödülü paylaştılar.

RUBEN LENTEN RÜZGARI ESTİ

“Uçan Hollandalı” ünvanına sahip, dünyanın önde gelen kiteboard riderlarından Ruben Lenten de etkinlik kapsamında “Mercedes-Benz Kite Lounge”da kiteboard workshop'ı düzenleyerek izleyenleri kendine hayran bıraktı.

BİLGE ÖZTÜRK “MASTER KADIN” KATEGORİSİNDE BİRİNCİ

Türk milli kiteboard sporcusu Bilge Öztürk ise Mercedes-Benz Türk’ün özel desteğiyle katıldığı “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası”nda dünyaca ünlü rakipleriyle kıyasıya mücadele etti. Bilge Öztürk, “Mercedes-Benz Kiteboard Avrupa Şampiyonası” master kadın kategorisinde birinci oldu.

BOARD ÜZERİNDE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLAN SUP RACE 2015

“Mercedes-Benz Kite Lounge”un konumlandığı Çayır Plajı’nda katılımcıların board üzerinde kürek çekerek yarıştığı “Sup Race 2015”te (Stand Up Paddle 2015) ise dereceye giren tüm sporculara plaket ve madalyalarını Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz takdim etti. Ayrıca juri özel ödülüne layık görülen sinema sanatçısı Hatice Aslan da plaket aldı.  Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, ada ziyaretçilerinin katıldığı bisiklet gezisinde de pedal çevirdi.

SUP RACE 2015’TE SALİH UÇAN İKİNCİLİK ALDI

“SUP Race 2015” erkekler kategorisinde birinciliği Taner Aykut aldı. İkincilik ödülü ise AS Roma’da futbol oynayan Türk milli futbolcu Salih Uçan’ın oldu. Üçüncülüğü ise genç sporcu Caner Öztürkler kazandı. ‪SUP Race bayanlarda ise çekişmeli final yarışlarının ardından Başak Çakmak birinciliğini ilan eden sporcu oldu.

“MAXIMUM BOZCAADA FREESTYLE OPEN”DA SPORCULAR BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI

Başarılı kiteboard riderlarının performanslarıyla renkli görüntülere sahne olan “Maximum Bozcaada  Freestyle Open” yarışında ise erkekler kategorisinde birincilik Taner Aykut'un oldu. “Maximum Bozcada Freestyle Open” kadınlar kategorisinde birinci Arzu Taylan, ikinci Berna Öztürk, üçüncü ise Fatma Ece Aslan oldu.

BOZCAADA, BİRBİRİNDEN FARKLI ETKİNLİKLERLE RENKLENDİ

“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” süresince bir çok keyifli yeme-içme mekanına ev sahipliği yapan Bozcaada’da kiteboard, koşu, bisiklet, SUP gibi eğlenceli spor etkinlikleri gerçekleşti. Gündüz “Mercedes-Benz Kite Lounge”ta düzenlenen spor ve eğlence aktiviteleri, kumsal partileri, DJ performansları, akşamları ise canlı performanslar ile gerçek bir festival ortamı yaratan etkinliğin son akşamında ise Duman konseri gerçekleşti. “Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali” için keyifli bir kapanış organizasyonu olan ve Bozcaada Kalesi’nde düzenlenen konserin bir bölümü mekanın dokusuna uygun olarak akustik şekilde gerçekleşti.

“Mercedes-Benz Go Bozcaada Festivali”, Mercedes-Benz Türk’ün isim sponsorluğunda,  Playmaker ve IKA tarafından düzenlendi. Maximum Kart’ın sponsorluğunda “Maximum Bozcaada Freestyle Open”ın da organize edildiği festivalin yardımcı sponsorları arasında; AkçanSa, Arbella, Canon, Çanakkale Madenciler Derneği, Kollektif, Magna Hotels, Miller, NTV Spor, POWER FM, Red Bull, Türkiye Yelken Federasyonu, Vestel ve OLİ de yer aldı.

mercedes-1.jpgmercedes-2.jpgmercedes-3.jpgmercedes-4.jpgmercedes-6.jpgmercedes-5.jpg

Bu haber toplam 1620 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim