• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Peugeot Quartz, yepyeni bir bakış açısı getiriyor

Peugeot Quartz, yepyeni bir bakış açısı getiriyor
Peugeot, 2009'dan beri içinde olduğu Crossover segmentine, Peugeot Quartz konsepti ile yüksek performanslı modeller ile yeni nesil SUV özelliklerini harmanlayarak getiriyor.

Ultra-sportif Crossover Peugeot Quartz daha ilk bakışta sağlam ve güçlü sportif tarzını ortaya koyuyor. SUV gövde ile sedan kabini birleştiren heykelsi tasarımı, 2.06m genişlik ve 305mm lastiklerle birleşerek olağandışı bir performans ve yol tutuşu sağlıyor.

Volkanik bazalt, dijital dokuma ile elde edilen özel kumaş, eskitilmiş deri gibi yenilikçi malzemeleri ve çarpıcı tasarımı sayesinde öne çıkan sportifliği, aracın gerek dışında gerekse iç mekanında benzersiz bir şekilde hayata geçirildi. Maksimum verimlilik için ise LED optik modüllerden oluşan farklı aydınlatma fonksiyonları geliştirildi. İkonik Peugeot logosu; damalı bir motifle süslenen panjurun merkezinde konumlandırıldı.

Quartz'ın motoru uzun ve hava emişini geliştiren ızgaraların yer aldığı kaputun altında bulunuyor.

Profilden bakıldığında, gergin çizgiler Quartz'ın dinamizmini ifade ediyor. Aracın mimarisi ortadaki kapı direğini ortadan kaldırarak kapılar makas gibi yukarı doğru açılmasını ve high-end kabine geriye doğru adım atılarak girilmesini sağlıyor.Her detaya gösterilen muazzam dikkat, Quartz'ın verimliliğinin altını çiziyor. Arkadaki iki spoiler'e dönüşerek sonlanan cam tavan, aerodinamik tasarımı daha da iyileştiriyor.

Tüm bunlar; Quartz'ın önündeki yoğun mavi ile arkasında kanatların rengi olan mat siyah ile birleşiyor; geçiş dengesi ise beyaz ve kırmızı dokunuşlarla korunuyor.

Quartz'ın 23 inçlik devasa alaşım jantları ise büyük bir fark yaratıyor.

Quartz'da; dayanıklılığı ve hafifliği sağlayan volkanik bazaltın kullanıldığı ön konsol ile birlikte dünyada ilk kez koltuk kaplaması için dijital dokuma ile üretilen kumaş kullanılıyor. Aracın high-end performansıyla uyum sağlaması için sürücü koltuğu, sürücüyü sağlam şekilde sarıyor; Peugeot i-Cockpit ile her şey sürücünün parmaklarının ucunda tutuluyor. Head-up gösterge paneli ile geniş ve tamamen kişiselleştirilebilir bir ekran sunuluyor. Konsolun merkezindeki 45 derece açılı yerleştirilmiş polikarbonat şerit; hem ekran gibi kullanılarak ekstra bilgilerin gösterilmesini sağlıyor, hem de araca ayrı bir derinlik katıyor.

Kabinin üst kısmı yekpare hissi yaratırken aynı zamanda da birçok fonskiyonu barındırıyor. Araç içerisindeki her 4 yolcu için de ayr koltuk bulunuyor; bu sayede iç hacim maksimum düzeye çıkarılıyor. Spor hissinin artırılması için ise; yan ve tavan trimleri siyah deriden, koltuklar ise esmer deriden oluşuyor.

Quartz'ın kabini sürüşe adanmış Peugeot i-Cockpit ile tereddütsüz şekilde sportif. Rakiplerinden esinlenilerek yapılmış, üzerinde kumanda düğmelerinin bulunduğu kompakt direksiyon en yüksek verimliliği sağlıyor. Mümkün olan en az hareket ile sürücünün sürüş modunu değiştirmesi, vites geçişi sağlaması ve göstergeler arasında geçiş yapması mümkün kılınıyor.

Quartz konsept, olağanüstü bir sürüş sağlıyor. Performans, tepki süresi ve sezgisel kontroller eşsiz bir keyif için biraraya geliyor.

Kaputun altında Peugeot Sport tarafından geliştirilmiş 1.6L 270 THP motor yer alıyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile birleşen 4 silindirli benzinli motor 330 Nm tork ve yaklaşık 170 hp/l güç üreterek dünyanın en iyi performanslarından birini yakalıyor. 500 hp toplam güç üreten Full Hybrid "plug-in" sistem bir içten yanmalı motor ve iki elektrik motorundan oluşuyor.
quartz-usp1.jpg

quartz_performances_singlelarge.jpg

quartz_exterior04.jpg

quartz_interieur1_960530.jpg

Bu haber toplam 17267 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim