• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

İkinci el otomobilde rekabet kızışıyor

İkinci el otomobilde rekabet kızışıyor
Sıfır kilometre araçlardaki rekabetin bir benzeri, ‘ikinci el’e de sıçradı. Kurumsal ikinci el firmalarının sayısı artarken, son olarak, “uluslararası ekspertiz” de bu yenilikler arasına katıldı.

İkinci el oto perakendeciliğinde faaliyet gösteren kurumsal nitelikli isimlerden biri olan “ikincielotomobilim”, 1 Eylül’den itibaren “uluslararası kalitede ekspertiz” yapılmış ikinci el araçları satışa sunmaya başladı.

Şirket, ikinci el oto satışının en önemli unsurlarından “ekspertiz” konusunda, dünya otomotiv sektörünün teknik belgelendirmede güvenilir kuruluşlarından TÜV SÜD ile anlaşma yaptı.

FARK YARATACAK

İkincielotomobilim Yönetim Kurulu Başkanı Sami Nacaroğlu, tüketicilerin, satın almayı düşündükleri kullanılmış araçla ilgili en doğru ve tarafsız bilgileri alabilmeleri amacıyla bağımsız TÜV SÜD’ün uzmanlığından yararlanacaklarını belirterek, bunun, ikinci el pazarında standartları belirleyecek bir adım olduğunu savundu.

1 Eylül’den itibaren, ikincielotomobilim Kavacık ve Beylikdüzü şubelerinde satılan tüm araçların ekspertizlerinin TÜV SÜD tarafından gerçekleştirileceğini ifad eden Nacaroğlu, bu projeyle TÜV SÜD’ün, uzmanlığını doğrudan doğruya Türk tüketicisiyle  paylaşmış olacağına da dikkat çekti.

Nacaroğlu şöyle devam etti: “İkinci elde tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu konu araç hakkındaki bilgilerin doğruluğu. Kilometreleriyle oynanmış ve hasarları gizlenmiş kullanılmış otomobiller yüzünden tüketicide güvensizlik oluştu. 101 nokta detaylı ekspertiz ve orijinal kilometre garantisi gibi hizmetlerle bu algıyı kırmaya çalıştık. TÜV SÜD ile anlaşarak da, bunu tamamen ortadan kaldırmaya karar verdik.”

Bu haber toplam 1558 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim