• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Aston Martin'den 50'nci yıla özel araç

Aston Martin'den 50'nci yıla özel araç
Yarım yüzyılı aşkın bir süredir Aston Martin, dünyanın en meşhur casusu James Bond’un bir numaralı spor otomobil seçimi oldu.

Dünya üzerinde yalnız 150 örneği bulunacak olan yüksek çekiciliğe sahip model, yakın zamanda tanıtılmış olan DB9 GT’u temel aldı. DB9’un verebileceğinin en iyisini vermek üzere tasarlanan DB9 GT, dünya klasmanında muhteşem bir dolaşma keyfi ve el yapımı üstünlük sunuyor.

Bu istisnai temeller üzerinde yeni Aston Martin DB9 GT Bond Edition, kısıtlı sayıda üretilmiş olması sebebiyle daha yüksek ayrıcalık seviyeleri ekliyor, çok dikkatle düşünülmüş donanım, ekipman ve aksesuarlarla markanın ünlü film dizisiyle 50 yılı aşkın süren ilişkisine yakışır bir kutlama yapıyor.

İnce tarz noktaları

DB9 GT Bond Edition içinde ve dışında ince ve şık tarz seçimleriyle kendini farklılaştırıyor.

6.0 litre V12 motorlu grand tourer, çok özel Spectre Silver boyaya ve önde ve arkada gümüş Aston Martin rozetlerine sahip ve dışarıda ustaca gizlenmiş “007 Bond Edition” işaretini taşıyor.

Bu özellikler, DB9 GT’nin çok özel on telli parlak siyah pırlanta ile işlenmiş 20-inç alaşım tekerlekleri, parlak alüminyum kaporta menfezleri, yan kaplamaları ve ızgarası, karbon fiber ön dağıtıcılar ve arka difüzörler ile gri fren kaliperini içeren stil şıklıklarına ilave edilmiştir.

İç kısımda ise DB9 GT Bond Edition, tanıdık 007 logosunun bulunduğu çok özel pervaz plakaları, 2+2’nin arka koltuk bölmesinde tabanca namlusu işlemesi ve yeni modelin AMi II dokunmatik Aston Martin bilgi-eğlence sisteminin ekranında Bond Edition’a has bir ekran belirmesiyle James Bond’a yaptığı ustaca atıfları sürdürüyor.

Bu süslemeler, otomobilin çok özel fitilli deri, alkantara kaplı direksiyon ve saten karbon fiber konsol gibi zaten çok lüks olan özelliklerine katkıda bulunuyor.

Güçlü çekicilik

DB9 GT Bond Edition’ın 6.0 litre V12 motoru, 6750 devirde 547 beygir gücü ve 5500 devirde 620 Nm tork üretme kabiliyetine sahiptir.

Tam alaşım, üstten dörtlü eksantrik mili, önde 48-valf 5935 cc orta montajlı V12 arkada Touchtronic II elektronik shift-by-wire kontrol sistemli altı vitesli şanzımanla birleştirilmiştir. Bu lüks spor otomobili durduğu yerden saatte 100 km’ye (62 mil) 4,5 saniyede çıkartır ve en yüksek hız olarak saatte 295 km’ye (183 mil) ulaştırır.

Universal bağımsız çift süspansiyon çatalı emniyetli yol tutuş sağlarken üç evreli Uyarlanabilir Amortisör Sistemi – Adaptive Damping System (ADS) Normal, Spor ve Trek konumları sunarak dinamik özelliklerin en geniş kullanımını sağlar.

Şık Aksesuarlar

Özgün iç ve dış özelliklerine ilaveten DB9 GT Bond Edition modelin yaratılmasını tamamlayan bir dizi Bond temalı aksesuar da sunuyor.

Koleksiyoncunun otomobilinin sunumuna ayrıca ince işçilikli 21 inç Globe Trotter taşıma kılıfı içinde baskılı deri bagaj etiketiyle bir adet Aston Martin kayışla tamamlanmış Omega Seamaster Aqua Terra 150 m James Bond Limited Edition kol saati de dâhildir.

DB9 GT Bond Edition’ın ilk kez görücüye çıktığı organizasyonda yaptığı konuşmasında Aston Martin CEO’su Andy Palmer, “Aston Martin ve James Bond, dünya üzerinde hayranlarının ve hatta sahiplerinin zihninde kendiliğinden birbiriyle bağlantılıdır,” dedi. “Bond’un DB10 direksiyonunda görüldüğü yeni film Spectre’in gösterime girmesine doğru giden süreçte bu ortaklığımızı koleksiyon parçası DB9 GT ile kutlamaktan çok mutluyuz.”

Dr. Palmer, “Eminim ki dünya üzerinde bu yeni 150 istisnai otomobilin sahibi olmayı başaranlar da geri kalanımız gibi Spectre’in bu sene vizyona girmesiyle muazzam bir keyif alacaklar,” diye devam etti.

Aston Martin ve DB10

İngiliz lüks spor otomobil üreticisi Aston Martin DB10’u sadece James Bond’un gelecek filmi SPECTRE için yarattı. İlk kez özellikle Bond için tamamen yeni bir otomobil yaratılmış oluyor. Aston Martin’in Gaydon’daki merkezindeki tasarımcılar, mühendisler ve sanatkâr ustalar tarafından geliştirilmiş ve elle yapılmış olan bu spor otomobilin üretimi kesinlikle yalnızca on adet sipariş ile sınırlandırılmıştır.

Bu haber toplam 9762 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim