• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

''En hızlı ve en güçlü SUV'': Bentley Bentayga

''En hızlı ve en güçlü SUV'': Bentley Bentayga
Bentley Motors yeni modeli Bentayga’yı tanıtıyor. Bentley Bentayga, konforu kolaylıkla elde edilen performans ve gündelik kullanışlılıkla birleştiriyor

Tamamen yenilenmiş W12 motoru ile dünyanın en hızlı, en güçlü, en konforlu ve en ayrıcalıklı spor arazi aracı olan Bentayga, Bentley’in gerçek sürüş deneyimini sunuyor ve yenilikçi teknoloji özelliklerini gözler önüne seriyor.  

İngiltere’nin Crewe kasabasında geliştirilen, tasarlanan ve el işçiliğiyle yaratılan Bentayga, Bentley tarzının en duru halini yansıtıyor.  Zamana meydan okuyan zarif ve heykelsi görünümlü Bentayga, atletiklik ve güven arasında mükemmel bir denge kuruyor. Dört adet yuvarlak LED far ve geniş matris ızgaradan, kolaylıkla ayırt edilebilen güç hattı ve kaslı arka köşelere, Bentley’in genetik yapısı kendini başından sonuna kadar belli ediyor.   

Bentley Bentayga rakipsiz kesinlik ve hassasiyeti ile dünya otomotiv sektöründeki en güzel kabine sahip olmakla övünüyor. Metal, ahşap ve derideki detaylı işçilik-özellikle döşeme unsurlarında görülen olağanüstü titiz çalışma-modern İngiliz lüksünün somut bir örneğini sergiliyor.  Mükemmeliyetin bu düzeyine ulaşmak ancak Bentley’in Crewe’deki iş arkadaşlarının istisnai beceri ve duyarlılığı ile mümkün oluyor.

Tamamen yenilenmiş, 6.0 litrelik çift turbo W12 motor yeni Bentayga’nın kaputunun altında yer alıyor. 12 silindirli görkemli bu motor verimlilik ve zerafeti, güç ve torkun olağanüstü yüksek seviyelerinde bir araya getiriyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4,1 saniyede tamamlayan ve 301 km/s maksimum hıza sahip olmasını sağlayan 608 HP güç ve 900 Nm tork Bentayga’yı dünyanın en güçlü ve en hızlı SUV’si yapıyor.    

YENİLİKÇİ ÖZELLİKLER VE GELİŞMİŞ TEKNOLOJİLER

Güvenlik, konfor ve kolaylığı artırmak üzere tasarlanmış, en gelişmiş teknolojinin ürünü olan sürücü destek sistemleri ve bilgi-eğlence özellikleri Bentayga’yı yenilikçi, gelişmiş ve bağlantılı bir lüks SUV yapıyor.  

Bentley’in Sürüş Dinamikleri Modu (Drive Dynamics Mode) ve opsiyonel olan Tepkisel Off-Road Ayarı (Responsive Off-Road Setting) özellikleri sayesinde Bentayga yolda ve arazide en geniş kullanım ayarı yelpazesini sunuyor. Her türlü zeminde ya da yol koşulunda sürücünün sadece bir düğmeye basarak en uygun dinamik sürüş ayarını seçmesine olanak sağlayan, sayıları sekize varan farklı sürüş modu mevcut. Bu çeşitlilik Bentley Dinamik Sürüş (Bentley Dynamic Ride, elektrikle tahrik edilen 48V aktif sarsıntı kontrolü) ve Elektrik Destekli Direksiyon (Electric Power-Assisted Steering, EPAS) ile tamamlanıyor.  

Sürücü Bilgi Paneli eğim, sarsıntı, aks hareketleri, direksiyon açısı, pusula yönü ve rakımla ilgili bilgileri gösterirken, Tepkisel Off-Road Ayarı kullanıcının çeşitli arazi zeminlerinde en uygun araç ayarını seçebilmesine olanak sağlıyor. Stop&Go, Önsezili Hız Sabitleme Sistemi (Predictive ACC) ve Trafik Destek (Traffic Assist) özelliklerini içeren Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (Adaptive Cruise Control, ACC) sürücünün öndeki araç ile arasında ayarlanmış mesafeyi koruyabilmesine olanak sağlıyor.  Önsezili ACC, navigasyon bilgileri, sensörler ve kameraları kullanarak yaklaşmakta olan virajları, şehir sınırlarını ve hız sınırı değişikliklerini önceden bildiriyor ve ardından bunlara bağlı olarak otomobilin süratini ayarlayarak hem konforu artırıyor hem de yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bentayga şehir içi kullanımında da birçok kolaylık sunuyor. Çeşitli trafik işaretlerini tespit eden ve sürücü için görüntüleyen Trafik İşareti Tanıma (Traffic Sign Recognition); park yerinden geri geri çıkarken arkadaki trafiği radar teknolojisi kullanarak algılayan Arka Geçiş Trafik Uyarısı (Rear Crossing Traffic Warning); ve dört kamera vasıtasıyla aracın tüm çevresinin görüntüleyen Üstten Görünüş (Top View) gibi özellikler bir araya gelerek gündelik kullanışlılığı daha da geliştiriyor.   

Bentayga aynı zamanda, otonom direksiyonun devreye girerek en dar ve zorlu park yerlerine bile girmek için yapılan manevraları desteklemeye başlamasından önce uygun park yerlerini (hem paralel, hem dikey) tespit eden Park Asistanı (Park Assist) seçeneğini de sunuyor. 

Bentayga’nın sunduğu yenilikçi sistemler, kızıl ötesi teknolojisini kullanarak ilerde bekleyen potansiyel engelleri algılayan Elektronik Gece Görüşü (Electronic Night Vision) ve sürücünün dikkatinin dağılmasını engelleyerek güvenliği artıran Göz Hizası Göstergesi’ni de (Head-Up Display) içeriyor.

Bentayga’nın tamamen yeni geliştirilmiş, 8 inçlik çok modern bir dokunmatik ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi sınıfının lideri bir teknolojiyi, 60 GB’lık hard diski ve 30 farklı kullanım dilini gururla sunuyor.

Arka koltukta yolculuk edenler, ilk kez sunulan ve 4G, WiFi, rahatça kullanılabilir Bluetooth ve hareket halinde bile yüksek hızda bağlantı özelliklerine sahip 10,2 inçlik, taşınabilir bir Android cihaz olan Bentley Eğlence Tableti’nden (Bentley Entertainment Tablet) yararlanabiliyorlar.

Müşteriler Bentayga’da üç farklı ses sisteminden birisini seçebiliyorlar: Bentley Standart Audio, Bentley İmza Audio ve Bentley Premium Audio için Naim. Bunlardan sonuncusu, 1.950 Watt’lık, 18 hoparlörden oluşan bir ağa ve en yüksek audio frekanslarının bile benzersiz bir şekilde dinlenebilmesini sağlayan süper-tweeter’lara sahip olan, sınıfının en güçlü sistemi. 

HEYKELSİ GÖRÜNÜM, KESKİN HATLAR VE ZARİF YAPI

Bentayga’nın tekerlek kemerleri, çamurlukları ve tamponu spor görünüm ile SUV duruşu arasında sağlam bir denge sunuyor. Olağanüstü keskin Bentley güç hattı ve kaslı arka köşeler otomobil dünyasında baskı ile şekillenmiş en büyük tek parça alüminyumun unsurları olarak yan görünümde sıkı bir gerilim yaratıyorlar. Geniş matris ızgara ve B şeklindeki kanat havalandırmaları gibi Bentley markasının sembol özellikleri Bentayga’ya modern ve dinamik bir zerafet katıyor. 

Izgaranın yanlarında dört adet dikkat çekici, tamamen LED, hareketli far yer alıyor. Işıklar ısıl işlemle şekillendirilmiş, kaynaksız alüminyum ön tamponların içinde gömülü duruyor. Dış farın gövde rengindeki merkezinde bulunan gizli ön far yıkayıcılar gibi yenilikçi tasarım özellikleri detaya verilen olağanüstü dikkati gözler önüne seriyor. 

Bentayga’nın “her yere gidebilir” doğasına vurgu yapmak için Bentley’in tasarım ekibi ön tamponun alt bölümünde, dalgalanan kanat motifinin hemen üstüne şık bir kaydırma plakası yerleştirdi. 

Arka tarafta, bölünmüş arka lambalarının içinde yer alan “B” şeklindeki yeni aydınlatma motifi, Bentayga’nın geceleri hemen göze çarpmasını ve tanınmasını sağlıyor.

İleri tasarım, yenilikçi mühendislik ve en gelişmiş üretim teknolojilerinin bir araya gelmesi, ayrıca hafif alüminyumun kullanımı, geleneksel yapıdan 236 kilogram daha hafif bir gövdenin üretimini mümkün kıldı.

Bentayga standart olarak panoramik cam tavan ile sunuluyor. Toplam tavan alanının yüzde 60’ını kaplayan 1,35 metrekarelik bu cam özellik, iki panelden oluşuyor. Öndeki panel kaydırılarak ya da yatırılarak açılabiliyor ve tüm cam yüzey boydan boya, elektrikli bir gölgelik ile perdelenebiliyor. 

Cam tavanın her iki tarafında, tabanı çok parlak siyah, üstü anodize edilmiş şeffaf olmak üzere iki farklı yüzey kaplamasına sahip alüminyum tavan rayları bulunuyor.

Boyutları 20 inç ile 22 inç arasında değişen yeni Bentayga alaşım jantlar sipariş üzerine yapılıyor.

KABİNİ BENTLEY’İN EVİNDE ELLE YAPILIYOR

Yeni Bentayga’nın içine adım attığınızda kendinizi baştan sona ahşap ve deri ile işlenmiş, olağanüstü bir titizlikle mutlak mükemmeli hedefleyerek üretilmiş, dünya otomobil sektörünün ürettiği en güzel kabinde buluyorsunuz.

Metal, ahşap ve derideki detaylı işçilik modern İngiliz lüksünün somut bir örneğini sergiliyor ve buna ulaşmak ancak Bentley’in Crewe’deki çalışanlarının istisnai beceri ve duyarlılığı ile mümkün oluyor.

Ahşap kaplama ve metalin enfes bir şekilde birleştiği unsurları ile Bentayga’nın sürücü bölümü hassasiyet ve lüks standartlarını yeniden belirliyor.  Gösterge paneli Bentley’in ikonik “kanat” tasarımını esin kaynağı olarak alıyor, bir kapıdan diğerine, orta konsoldan yolcu bölümüne, tavanlardan yerlere tüm yüzeyler zarafetle akıyor.   

Elle seçilmiş kaplamalar tüm kabinde duru ve şık yüzeyler yaratıyor. 15 parçanın her biri, yedi farklı kaplama seçeneğinden, Bentley’in sanatçı ruhlu ustalarının elinde, Bentley’in özelliği olan ayrıntılara özenle şekilleniyor.  

Elle işlenmiş, parlak ve gösterişli metal unsurlar ön paneli, orta konsolu ve kapıları göz alıcı kılıyor. Bentley’e özgü işlemeler sürüş modu seçiciye, vites koluna, ikonik boğa gözü havalandırmalara ve düğmelere ince bir zevk ve zarafet katıyor.    

Crewe’da tek tek elle yapılan, ayarlanabilir minder ve sırt desteği de dahil 22 farklı ayara sahip olan gösterişli ön koltuklar her koşulda fevkalade destek ve konfor sağlıyor. Bu ayrıcalık hissi, altı programlı masaj sistemi, koltuk ısıtma ve havalandırma özellikleri ile daha da pekiştiriliyor.

Seçilen ister dört, ister beş koltuklu yapılandırma olsun, Bentayga’nın deri koltuklarının tümünde kontrast dikiş, omuzlar ve başlık bölümlerinde de müthiş bir incelikle dikilmiş İngiliz av ceketlerindeki nakışı yansıtan elmas motifi işlemesi bulunuyor.  

Bentley uzmanları tamamı Avrupa’nın soğuk bölgelerinden elde edilen, doğal olarak tabak rengi olan ve üstünde hiçbir zaman çok desen bulunmayan boğa derilerinin en kalitelilerini özenle seçiyor. Müşterilere üç farklı ikili ton ve bir de tek ton ayrımında 15 renk seçeneği sunuluyor.   

Dört koltuklu yapılandırma, tasarım, konfor ve lüks açısından en çarpıcı sunumu sergiliyor. Birbirinden bağımsız olan iki arka koltuk 18 farklı şekilde ayarlanabiliyor ve ayrıca masaj, havalandırma, ayak dayama yeri özelliklerine de sahip. Ahşap kaplama arka konsol bardak tutucu, geniş bir depo alanı ve USB şarj girişleri gibi ilave işlevleri gizliyor. Duyulan ayrıcalıklı olma hissini, iç kabini bagajdan ayıran sabit arkalık tamamlıyor. Ayrıca baklave desenli kapitone kaplama ve bagaj bölmesi deliğiyle birlikte, SUV sektöründe yeni standartlar belirleyen bir arka kabin mekanı yaratıyor.

Ses yalıtımlı ara katmanı bulunan tam boy panoramik açılır tavan, yüzeyleri ve detayları aydınlatmaya yetecek kadar gün ışığının girmesine olanak veriyor.  

Eller kullanılmadan açılan otomatik bagaj kapağı aktive edildiğinde sadece geniş ve kullanışlı bir depolama alanı değil, aynı zamanda Bentayga’nın benzersiz bir özelliği, yani opsiyonel katlanabilir etkinlik koltuğu ortaya çıkıyor. Biran durup doğanın muhteşem güzelliğinin keyfini sürmek isteyenler için yenilikçi, deri süslemeli, katlanabilir koltuk kabindeki koltukların tarzına uyum sağlıyor ve otomobilin arkasıyla kusursuz bir biçimde bütünleşerek detaylara gösterilen özeni birkez daha sergiliyor.

TAMAMEN YENİ W12 – RAKİPSİZ GÜÇ VE TORKLA GELEN VERİMLİLİK

Bentayga’nın kalbinde tamamen yeni Crewe tarafından geliştirilen W12 TSI motor yer alıyor. Bu 6,0 litrelik çift turbo motor ünitesi, rakipsiz güç ve torkun lüksünü verimlilik ve zarafetle birleştiriyor.

Dünyada teknolojik açıdan en gelişmiş 12 silindirli motor olan bu ünite, 6.000 d/d’de 608 HP ve 1.250 d/d’den 4.500 d/d’ye kadar 900 Nm güç üretiyor. Bu göz alıcı güç üretimi, aynı şekilde etkileyici performans rakamlarını da ortaya çıkarıyor. Bentayga, 0-100 kilometre hızlanmasını 4,1 saniyede tamamlıyor ve saatte 301 kilometre maksimum hıza çıkabiliyor.

Yeni W12, hem direkt hem de endirekt yakıt enjeksiyonu kullanıyor. Bu iki teknoloji arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapan bu sistemlerin birleşimi zarafeti de maksimum düzeye çıkartarak, düşük partikül emisyonu sağlıyor ve en yüksek düzeyde güç ile tork üretimine ulaşıyor.

Kilometre başına 292 gram CO2 emisyonu olan bu etkileyici verimlilik düzeyi, kısmen belirli koşullar altında motorun yarısını devre dışı bırakan Bentley’nin Variable Displacement sisteminden kaynaklanıyor. Giriş ve egzoz valfleri, yakıt enjeksiyonu ve ateşleme sistemlerinin tamamı belirlenen silindirlerde devre dışı bırakılıyor ve motor da daha yüksek verimlilik için altı silindirle çalışmaya devam ediyor.

Bu motora sekiz vitesli otomatik şanzıman eşlik ediyor. Güç aktarımı ve dört çekerli sürüş sisteminde off-road sürüşün taleplerini ve yüksek tork düzeyini karşılamak için güçlendirmeler yapıldı.

Bentley’nin Bentayga’da kullandığı Start-Stop teknolojisinin gelişmiş uygulamasında, yalnızca otomobilin hareketsiz olduğu zamanlarda değil, aynı zamanda ‘durmaya yakın sürüş hızında’ da motorları kapatarak, otomobilin şanzımandan ayrılmış durumda sürülmesini sağlıyor.

5. ile 8. vitesler arasında sürücü gaz pedalından ayağını çektiğinde (örneğin otobanda seyir hızı), otomobil de tork konvertörünü devreye alarak, motoru durduruyor ve kısaca otomobilin kendi hızında gitmesini veya ‘süzülmesini” sağlıyor. Gaz pedalına tekrar basıldığında veya otomobil yokuş aşağı gitmeye başladığında ve hızda bir artış tespit ettiğinde, şanzıman yeniden devreye giriyor.

Yeni W12’de mevcut güç aktarım sistemine göre verimlilikte yüzde 11,9’luk bir iyileştirme yapıldı. Bentayga ileride ayrıca dizel ve hibrit versiyonlara da sahip olacak.

HER YERE GİDEBİLME ÖZGÜRLÜĞÜYLE GERÇEK LÜKS

Daha önce hiçbir otomobil, her yere gidebilme özgürlüğünü gerçek lüks anlayışıyla bu kadar tutarlı bir şekilde birleştirmeyi başaramamıştı.

Bentayga’nın geliştirilme süreci, beş kıtaya yayılayarak, Bentley tarihinin en geniş kapsamlı programı oldu. Güney Afrika’nın tozlu ve çakıllı yollarından, Dubai’nin kumullarına ve Cheshire’ın çamurlu arazilerine, North Cape’in -30°C derecelik ikliminden 50°C derecelik kavurucu çöl sıcağına kadar, Bentayga’nın tüm yüzeylerde ve hatta en olağanüstü koşullarda bile performans gösterme yeteneği de kanıtlanmış oldu.

Bentayga ayrıca, ünlü şasinin dinamik performansının geliştirilme ve ilgili kontrol ve stabilite sistemlerinin ince ayarının yapılması süreçlerinin bir parçası olarak ünlü Nürburgring Nordschleife pistinde de 400’den fazla tur attı. Çok farklı topografik yapılara yanıt verme, farklı yüzey tutuş düzeyleri ve geniş bir aralığa sahip viraj alma hızı gibi Nordschleife’ın benzersiz özellikleri, dünyanın en hızlı ve en güçlü SUV’sinin geliştirme sürecinde mükemmel bir yer olmasını sağladı.

Bentayga’da ayrıca benzersiz 48V sistemini kullanarak dünyanın ilk elektrikli aktif devrilme kontrol teknolojisi olan Bentley Dynamic Ride da yer alıyor. Daha yüksek ağırlık merkezine sahip daha geniş araçlardan miras alınan bu sistem, viraj dönüşlerinde yanal devrilme güçlerine anında karşılık veriyor ve sağladığı azami lastik temasıyla sınıfının en iyisi olan kabin stabilitesi, sürüş konforu ve olağanüstü yol tutuş sunuyor.

Konvansiyonel devrilme önleyici çubuklar, gövde kontrolü ve sürüş konforu arasında bir tercih yapılmasına neden olurken, Bentley’in uyarlanabilir ve tepkili sistemi değişken burulma direnci vererek, Bentayga’nın tüm yolcular için her zaman hem dinamik açıdan kabiliyetli hem de konforlu olmasına olanak tanıyor. Çığır açan bu 48V’lık sistemin kullanılması, tüm yol yüzeylerinde sessiz, anında tepki veren ve yeterli bir gücün oluşmasını sağlıyor.

Bentayga’da ayrıca Elektrik Destekli Direksiyon (Electric Power-Assisted Steering - EPAS) sistemi de yer alıyor. Bu yeni sistem, sürücüye daha iyi bir geri bildirim verirken, hem yolda hem de off-road koşullarında direksiyondan gelen geri tepmelere karşı da bir izolasyon sağlıyor. EPAS’ta ayrıca değişken kramayer dişlisi oranı da yer alıyor ve böylece hem düşük hızlarda hafif ve hızlı yönlendirme yapılmasına ve aynı zamanda yüksek hızlarda da mükemmel stabilite için daha gizli bir tepki verilmesine olanak tanıyor.

Bentayga, çok gelişmiş şasi ve Elektronik Stabilite Kontrolü (Electronic Stability Control - ESC) sayesinde sınıfının en iyisi olan sürüş konforu, direksiyon hissi ve yol tutuş sunuyor. Ayrıca farklı modlara sahip Çekiş Kontrolüne (Traction Control - TCS) ek olarka, Bentayga İniş Kontrolü (Hill Descent Control - HDC) sistemine de sahip.

HDC, dik yokuş inişlerde otomobilin hızını otomatik olarak düzenleyerek, sürücünün de dikkatinin tamamen direksiyona ve önündeki engellere vermesini sağlıyor. Önceden saatte 2 ile 30 km arasındaki hız düzeylerinde (her iki yönde de)  ayarlanabiliyor ve yüzde 5’ten daha fazla eğime sahip yollarda devreye giriyor.

Diğer tüm Bentley’lerde olduğu gibi Bentayga da çok modlu hava süspansiyonuyla birlikte geliyor. Bentayga sürücüsü, Yüksek 2, Yüksek 1, Normal ve Düşük olmak üzere dört farklı mod arasında tercih yapabiliyor. Örneğin, Yüksek 2, zorlu off-road yüzeylerde daha iyi yol tutuş için manuel olarak tercih edilebiliyor. Kullanıcılar ayrıca daha kolay yükleme yapmak ve römork bağlamak için bagajda bulunan bir düğmeyi kullanarak arka süspansiyonları da indirebiliyorlar.

BENTLEY’NİN KİŞİSELLEŞTİRME OPSİYONLARI VE MULLINER’E ÖZEL SİPARİŞ

Bentayga, kişiselleştirme ve özel siparişle gelen lüks anlayışını yeniden tanımlıyor. Boya, deri, ahşap döşeme ve yaşam tarzına uygun diğer sınırsız seçenek yer alıyor ve kişiye özel olarak düzenlenebiliyor.

Standart skalada bile 17 olan dış boya renk seçeneği sayısı daha geniş aralıkta 90’a kadar çıkabiliyor. Ayrıca, 15 lüks halı seçeneği, elişçiliğiyle geliştirilen yedi farklı ahşap döşeme ve 15 farklı iç döşeme seçeneği bulunuyor. Bu da kullanıcıların kendi lüks anlayışlarına göre tercih yapabilecekleri anlamına geliyor. Buna ek olarak, müşteriler, 20 ile 22 inç aralığındaki

Bentayga’nın yeni geliştirilen alaşımlı jantlarından da isteidkleri şekilde tercih yapabiliyorlar. 

İçinde iki tarz paketini de barındıran altı farklı yaşam tarzına uygun olarak geliştirilen teknik özellik paketleri de lansmanla birlikte sunulmaya başlanıyor. Bu opsiyonlara ek olarak, Bentayga’da Bentley markası tarafından bugüne kadar sunulmuş en farklı yaşam tarzı aksesuare seçenekleri de yer alıyor. Örneğin, su sporlarına meraklı müşteriler, Yük Yardım Tablası ve Islak Donanım Dolabı (Wet Gear Stowage) gibi opsiyonları tercih edebilecekler.

Tüm Bentley’lerde olduğu gibi, Bentayga da Mulliner’deki müşterilerin özel siparişlerine yanıt vermeye hazır çok yetenekli ve özel olarak bu işi yapan ustaların hünerli ellerine de teslim edilebiliyor.

Lansmanla birlikte Bentayga, buzdolabı, özel tasarım Linley porselen sofra takımı, tabak seti ve kristal camlar ve kuru malzemeler için de depolama alanıyla tamamlanan Mulliner Sepet Seti (Mulliner Hamper Set) ile birlikte geliyor. Açıkhavada konforu daha da artırmak için bu sepetin bölümleri çıkartılarak, açılan alan koltuk olarak da kullanılaibliyor.

Otomobilde yer alan ve özel olarak geliştirilen mekanik Mulliner Tourbillon by Breitling saatten de bahsetmek gerekiyor. Saat mekanizmaları arasında en karmaşıklardan biri olan Mulliner Tourbillon, otomobilin içinde yer alan yüksek hassasiyete sahip özel kurma mekanizmasıyla belli periyotlarda otomatik olarak ayarlanıyor. Bu başyapıt, som altın bir yapının içinde yer alıyor (müşetiler kırmızı veya beyaz altın arasında tercih yapabilir) ve ayrıca sekiz elmas ibreyle süslenen sedef ile siyah abanoz kadran da diğer tercihler arasında yer alıyor.

Bentayga 15 ve 27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek IAA Frankfurt Show’da ilk kez görücüye çıkacak. Müşterilere teslimler 2016’nın ilk aylarından itibaren başlayacak.

Bu haber toplam 7639 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim