• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Bugatti, Frankfurt'ta fırtına estirecek

Bugatti, Frankfurt'ta fırtına estirecek
Bugatti hayranları, otomobil sevdalıları ve oyun tutkularının Frankfurt’ta düzenlenecek 66. Uluslararası Otomobil Fuarı’nı (IAA) dört gözle beklemek için birçok nedeni var. Bugatti, bu fuar için özel olarak sanal bir projeyi somut bir gerçeğe dönüştürdü.

Fransız süper spor otomobil markası, Gran Turismo video oyun franchise’ının yaratıcısı Polyphony Digital Inc. ile yaptığı işbirliği sonucunda geliştirdiği sanal konsept otomobili Bugatti Vision Gran Turismo’nun gerçek otomobil halini sunmaya hazırlanıyor. Bugatti, bu otomobilin ilk dijital yorumunu yayınladı. Sanal yarış otomobilinin tasarımı, Bugatti’nin yarış tarihini selamlıyor ve en yeni motor sporları teknolojisini temel alıyor. Bu proje, markanın, 1920 ve 1930’lardaki olağanüstü başarılarla dolu yarış geleneğine ve Le Mans 24 saat yarışlarında elde ettiği zaferlere bir saygı duruşu niteliğinde.

Tasarımcılar, markanın başarılı yarış geleneğinden ilham aldılar. Bugatti, 1920 ve 1930’lu yıllarda yarış pistlerinde büyük başarılar elde etti. Vision Gran Turismo sanal modern yarış otomobilinin tasarımı için kullanılan tarihsel tema özellikle Bugatti Type 57 Tank ve 1937 ile 1939 yıllarında 24 saatlik Le Mans yarışında elde ettiği zaferler oldu. Bu nedenle Bugatti Vision Gran Turismo’da da 1937 yılının şampiyonu Type 57 G Tank’ın iki tonlu mavi rengi kullanıldı. Bu renkler aynı zamanda o dönemdeki tarihi Fransız yarış otomobillerinin renklerini çağrıştırıyor.  O dönemden bu yana mavi ayrıca Bugatti’nin marka rengi olarak kullanılıyor.

Her ne kadar Bugatti Vision Gran Turismo, otomobillerin gerçek yol otomobilleriyle genellikle az benzerliğinin olduğu ve hatta onlara hiç benzemediği ve bu nedenle de yasal yol sınıfı modellere göre tasarımlarının daha aşırı ve daha performans odaklı olduğu bir sınıfta yarışacak olsa da tasarım ekibi için iki nokta büyük önem taşıyordu:

İlk olarak, sanal otomobilin tartışmasız bir şekilde Bugatti’ye benzemesi ve markanın “Sanat, Biçim ve Teknik” olarak sıralanan değerlerini tamamen içinde barındırması gerekiyordu. İkinci olarak da otomobilin her bir parçasının gerçek bir fonksiyona sahip olması gerekiyordu. Bunun sonucunda da sanal yarış otomobili, Bugatti mühendisleri ile yakın işbirliği içerisinde ve en son yarış teknolojileri ve hassas aerodinamik analizleri temel alınarak geliştirildi. Bugatti Vision Gran Turismo’nun etkileyici tasarım diline  içbükey geçişler ve güçlü hatlara tezat oluşturan geniş dışbükey yüzeyler hakim. Bu da otomobile tarz hassasiyeti ve en kaliteli yüzey gerilimlerini kazandırıyor. Bu otomobilin oranlarında atletiklik anlayışından taviz verilmedi ve otomobilin performans hedeflerini tutturacak şekilde tasarlandı.

Tasarımcıların Bugatti’nin tasarım DNA’sının en önemli özelliklerini sanal yarış otomobilinin tarzına aktarmaları tesadüf değil. Böylece Bugatti Vision Gran Turismo’nun yandan görünüşü, ünlü Bugatti çizgisinin özelliklerini taşıyor. Bu sanal yarış otomobilinde ayrıca, Bugatti’nin en çok bilinen at nalı logosu da ön ızgaranın üzerinde yer alıyor. Bu logo, ön merkezi hava girişlerinin ortasına üç boyutlu bir yapı olarak yerleştirildi ve kanatlar ile aerodinamik ön dağıtıcıyı destekliyor. At nalı, Bugatti Vision Gran Turismo için özel olarak geliştirilen sekiz gözlü farlarla kuşatılıyor.

Bir diğer tipik Bugatti tasarım unsuru da ilk kez 1936 yılında efsanevi Type 57 Atlantic’te kullanılan orta kanatçık. Tasarımcılar, kanatçıkları Bugatti Vision Gran Turismo’ya iki farklı şekilde uyguladılar: Bunlardan ilki ön ve arka kanatlarda yer alıyor ve otomobilin dış görünüşüne katkıda bulunuyor. Diğeri de tavan boyunca uzanıyor ve otomobilin dengesine önemli bir katkı yapıyor.

Tavanda yer alan ilginç bir detay da tezat açık mavi rengiyle yalnızca olağanüstü güzel bir görsellik yaratmakla kalmayıp aynı zamanda etkileyici arka kanadın etkinliğine zarar vermeden otomobilin üst ve arkasındaki aerodinamik koşulların kontrolüne de önemli bir katkı yapan NACA hava girişi.

Bu otomobilde ayrıca harika bir boylamsal dinamik stabilite sağlayan, motor bölümünden sıcak hava çıkartan ve en az bunlar kadar önemli bir özellikle video oyunu sırasında arkadaki araca Bugatti’nin gaza basıp uzaklaşmaya başladığını haber veren güçlü bir kuyruk kenarı da yer alıyor.

Bu haber toplam 7134 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim