• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Nokian Weatherproof, 4 mevsim lastik testinde ilk sırayı aldı

Nokian Weatherproof, 4 mevsim lastik testinde ilk sırayı aldı
“Karda ve ıslak zeminde olağanüstü yetenekli” – Yeni Nokian Weatherproof dört mevsim lastikleri Auto Express lastik karşılaştırma test birincisi.

Yeni Nokian Weatherproof, İngiliz Auto Express dergisinin düzenlediği dört mevsim lastikleri testinde ilk sırada yer aldı. Nokian Tyres’ın yeni dört mevsim lastiği kazandığı bu birincilikle,  “Auto Express Best Buy 2015” etiketinin de sahibi oldu. Dünyanın en kuzeyindeki Finlandiya’lı lastik üreticisinden gelen benzersiz Nokian Weatherproof dört mevsim lastikleri, kış koşullarında mükemmel yol tutuşuna sahip kış lastiği özelliği gösterirken, aynı zamanda sıcak yaz aylarında hassas ve kararlı sürüş sunan yaz lastiği özelliklerine sahiptir.

Auto Express, Nokian Weatherproof lastiklerinin teste damga vurmasının en önemli nedenini, kar üzerinde ve derin su birikintilerinde mükemmel yeteneği olarak gösterdi. Yeni yüksek performanslı Nokian Weatherproof, kar üzerinde frenlemede, kar üzerinde çekişte,  derin kar ve su birikintilerinde en yüksek puanları aldı. (Auto Express yayımlanma tarihi, 09.09.2015)

nokian_weatherproof_004.jpg

Nokian Weatherproof, kar üzerinde gösterdiği performansla Auto Express test uzmanlarını bile geride bırakaraktı. Auto Express yaptığı değerlendirmede; Weatherproof lastiklerinin sunduğu kar üzerinde mükemmel çekiş gücü ve yol tutuşu sayesinde, dönüşlerde ve keskin virajlarda gaz kesmeden ve savrulmadan ilerlemenin mümkün olduğunu belirtti. Nokian Weatherproof aynı zamanda suda kızaklamayı önleyen sırt tasarımı sayesinde derin su birikintilerinde kızaklamada özellikle virajlarda gösterdiği performansla tam not aldı.

İngiltere’nin en büyük otomobil dergilerinden birisi olan Auto Express, VW Golf ile 205/55R16 ebadında 6 adet premium dört mevsim lastiği test etti. Test edilen lastikler arasında,  Goodyear Vector 4Seasons Gen-2, Pirelli Cinturato AllSeason ve Vredestein Quatrac 5’te bulunmaktadır.

Auto Express teste ek olarak, dört mevsim lastikleriyle ContiWinterContact TS850 kış lastiğini ve Dunlop Sport BluResponse yaz lastiğini de karşılaştırdı. Her iki karşılaştırmada da Nokian Weatherproof, hem kış lastiği özellikleriyle hem de yaz lastiği özellikleriyle iki lastiği de geride bıraktı.

Bu haber toplam 4973 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim