• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Bayramda en çok hangi araçlar kiralandı?

Bayramda en çok hangi araçlar kiralandı?
Kamu çalışanları için 9 güne kadar çıkan Kurban Bayramı tatili, yazın tatil fırsatını kaçıranlar için de, okullar açılmadan önce son bir tatil yapmak isteyenler için de bir fırsat oldu. Bayram tatilinde yollarda olan araçların 25 binini de kiralık araçlar

Türkiye’nin her yerinde güvenilir araç kiralama firmalarının en hesaplı kiralık araçları karşılaştırılarak internet üzerinden araç kiralama yapılabilen Tasit.com’da, Kurban Bayramı’nda en hesaplı fiyatlarla bayramın ilk günü bile araç kiralama yapıldı. Günlüğü 69 TL’den başlayan kiralık araç rezervasyonları ile bayram tatili için son dakikaya kalarak bilet bulamayanlar da Tasit.com araç kiralama hizmeti ile güvenle kiralama işlemlerini gerçekleştirdiler.

Bayramda ortalama 7 gün araç kiralandı

Süresi 5 ile 9 gün arasında değişen Kurban Bayramı tatilinde, araç kiralama yapılan gün ortalama gün sayısı 7 oldu. Bu tür tatillerde ortalama kiralama süresinin 3 ile 5 gün arası değiştiğini belirten Tasit.com İçerik ve Analiz Direktörü Sevil Okumuş, bu bayram tatilinde daha önceki bayramlara göre ortalama sürenin üzerinde araç kiralama yapıldığını ve araç kiralayarak tatil yapanların sayısında da büyük artış olduğunu ifade ediyor.  

“ Ekonomik sınıf araçlar kadar lüks otomobil kiralamaya olan talepte de artış olduğunu gördük. Araç kiralayarak tatile çıkmak özellikle aileler için bilet fiyatlarıyla kıyaslandığında çok ekonomik olabiliyor. Uzun yolda aracının yıpranmasını istemeyenler de araç kiralamaya yönelebiliyor. Arife günü %87 oranında doluluğa ulaştık ve bayram boyunca tam kapasite hizmet verdik.”

En çok bu noktalardan araç kiralama yapıldı

Kurban Bayramı tatilinde tüm Türkiye’de en fazla araç kiralama yapılan lokasyon İstanbul Atatürk Havalimanı oldu. İstanbul Anadolu Yakası ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile İstanbul en fazla araç kiralanan şehir oldu. İstanbul’u Ankara, Bursa, İzmir, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır izledi. Normalde havalimanı ücretleri nedeniyle daha yüksek fiyatlarla kiralamanın yapıldığı havalimanlarında bile Tasit.com’un avantajlı fiyatları ile yoğun bir kiralama trafiği yaşandı.

Hyundai en sevilen kiralık araç markası oldu

Bayram tatilinde en fazla tercih edilen kiralık arabalar Hyundai marka oldu. Hyundai kiralık arabaları, opel ve Renault marka araçlar izledi. BMW ve Fiat marka kiralık araçlar da en çok tercih edilen ilk 5 marka arasında yer aldılar. En fazla kiralamanın yapıldığı diğer kiralık araç markaları ise sırasıyla Ford, Nissan, Peugeot, Volkswagen ve Skoda oldu. 

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim