• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na övgü yağdı

Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na övgü yağdı
Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından organize edilen ve MOTAŞ ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı organizasyonuna ve kentteki Trambüs sistemine övgü yağdı.

UITP’nin yeni projeleri ve toplu taşımacılık sektörünün geleceğinin ele alındığı ‘Uluslararası Troleybüs Sistemleri Çalıştayı’na katılan İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Malatya’ya yapılan Trambüs sistemini çok başarılı bulduğunu ifade etti.

Kahveci, “Farklı bir uygulama. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır gelecekteki ulaşım problemlerini öngörerek böyle bir sistem düşünmüş. Malatya’ya çok faydalı olacak bir uygulama, araç sayısı arttırıldığı zaman daha da faydalı olacaktır” diye konuştu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir projeye imza attığını söyleyen OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise “Bu güzel projeyi yerinde görmek için buraya geldik ve çok memnun kaldık. Yapılan bu projenin uluslararası platformdan da onay alması projenin Malatya için ne kadar doğru bir proje olduğunu bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.

Çalıştayda Trambüs uygulamasının değerlendirmeye alındığını belirten Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) Başkanı Sedat Çelikdoğan da, “Büyükşehir Belediyesi bu projeyi hayata geçirmeden önce çok eleştirildi ama onlar bu projeye inandılar ve başardılar. Buraya gelen yabancı ülke temsilcileri sistemi ve araçları çok beğendiler. Tasarım yönünden de dünyanın en güzel araçları olduğunu söylediler. Bu bakımdan Malatya Büyükşehir Belediyesini ve Ahmet Çakır’ı tebrik ederim. Bu riskleri göze almak bir kahramanlıktır” şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen de çalıştayda Malatya’ya yapılan sistemin çok beğenildiğini dile getirerek, “Biz ekonomik ve uygulanabilirlik açısından Troleybüs sistemlerinin Malatya için çok daha doğru olacağına karar vermiştik ve 5 ay önce sistem faaliyete geçti. Günlük 20 bin civarında yolcu taşıyoruz ve vatandaşımız şu anda yüzde 80 bu sitemden memnun ilerleyen zamanlarda bu rakamı yüzde 65’lere çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim