• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Yerli otomobile Metro Holding'den tam destek

Yerli otomobile Metro Holding'den tam destek
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Öztürk seri üretim gerçekleştiğinde holding bünyesindeki tüm şirketlerde yerli üretim araçlar kullanılacağını açıkladı.

Prototipi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından tanıtılan ilk yerli otomobile en büyük destek Metro Holding’den geldi. Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Öztürk seri üretim gerçekleştiğinde holding bünyesindeki tüm şirketlerde yerli üretim araçlar kullanılacağını açıkladı.

Yerli üretimi her zaman destekleyen Metro Holding’den bir destek de yerli otomobile geldi. Holding Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Öztürk, prototipi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından tanıtılan yerli otomobilin üretimi gerçekleştiğinde Metro Holding’in tüm iştiraklerinde kullanılacağını söyledi.

METRO HOLDİNG YERLİ ÜRETİMİ TEŞVİK KONUSUNDA DA ÖNCÜ

Öztürk yaptığı açıklamada Metro Holding’in her zaman yerli kaynak kullanımını teşvik ettiğini hatırlatırken, Metro Turizm’in de özellikle son yıllarda Türk mühendislerin üretimini gerçekleştirdiği Temsa marka otobüsleri filosuna eklediğini dile getirdi.

Öztürk; şöyle konuştu: “Türkiye’nin karayolu ulaştırma lideri Metro Turizm’in de aralarında olduğu 20 iştirak firmasıyla Metro Holding her zaman yeniliklerin öncüsü olmaya devam ediyor. 20 yılı aşkın zamandır ülkemize ve insanımıza en iyisini sunmayı ilke edinmiş bir firma olarak aynı zamanda bu hizmetleri yerli kaynak kullanımı ile temin etmeye çalışmaktayız.

İlk kurulduğumuz günden bugüne ulaştırma alanında göstermiş olduğumuz faaliyetlerimizin büyük bir kısmını yerli araçlarla gerçekleştirmenin gururunu yaşadık. Son yıllarda Ülkemizde üretimi gerçekleşen otobüslerle filomuzu genişlettik ve yerli üretimi teşvik konusunda sektöre öncülük ettik.”

Çağla Öztürk yerli üretimin teşvik edilmesi noktasında Metro Holding’in yine üzerine düşen görevi yerine getireceğini belirterek, milli projelerin henüz başlangıç evresinde bile ağır eleştirilere maruz kalıp, baltalandığı bir dönemde Türk mühendis ve işçisinin alın teri ile yapılacak yerli otomobilin tüm Metro Holding iştiraklerinde kullanılacağı konusunda bugünden taahhüt verdi. 

Bu haber toplam 3593 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim