• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Otokoç, Budget markasıyla Macaristan'da

Otokoç, Budget markasıyla Macaristan'da
Kısa bir sure önce Macaristan’da Budget markası ile faaliyetlerine başlayan Otokoç Otomotiv’in, yeni tesisine taşınmasıyla birlikte resmi açılışı yapıldı.

Otokoç Otomotiv’in Avrupa’daki ilk yatırımı olan Budget Macaristan’ın yeni tesisinin açılışı Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ve Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici tarafından gerçekleştirildi. Kısa bir sure önce Macaristan’da Budget markası ile faaliyetlerine başlayan Otokoç Otomotiv’in, yeni tesisine taşınmasıyla birlikte resmi açılışı yapıldı.

Açılış sonrasında bir açıklamada bulunan Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, şöyle konuştu: “Koç Holding Otomotiv Grubu olarak, hem Türkiye, hem de yurtdışında tarihimizin en büyük yatırımlarını yapıyoruz. İhracat ağırlıklı üretim projeleri olan sanayi yatırımlarımızı ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Türkiye’nin en büyük projelerinden olan bu önemli sanayi yatırımlarımız, ülkemizin dış ticaret açığının kapatılmasına önemli katkılar sağlayacak.” dedi ve şu şekilde devam etti. “Grup olarak, bir taraftan da yurtdışında yerinde yatırım hamlelerimizi sürdürüyoruz. Geçen ay Fas’ta yepyeni bir tesis açılışı yaptık, şimdi de Otokoç’un Macaristan yatırımı için Budapeşte’deyiz. Avrupa’ya açılım için Macaristan önemli merkezlerden birisi. Önümüzdeki dönemde Koç Holding Otomotiv Grubu olarak yurtdışı faaliyetlerdeki büyümemizi ve yeni yurtdışı yatırımlarımızı arttırarak devam ettireceğiz.”

Çimen, sözlerine şöyle devam etti; “Son dönemde büyük atılımlar yapan şirketlerimizden biri olan Otokoç, stratejimize paralel olarak Türkiye’de büyürken diğer yandan da Macaristan ile birlikte 4 ülkede yurtdışı operasyonlarını yürütüyor ve orta vadede 10 bin adetlik yurtdışı araç parkına ulaşmayı hedefliyor.”

Yeni ofisimizle müşterilerimize daha iyi hizmet sunacaklarını paylaşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir; “Türkiye’de Avis ve Budget markalarımız ile kısa ve uzun dönemli araç kiralamada lider konumundayız. Yurtdışında büyüme stratejimiz paralelinde Türkiye’deki 40 yılı aşkın tecrübemizi yakın coğrafyadaki ülkelere de taşımayı planlıyoruz. Yakın coğrafyadaki yurtdışı yatırımlarımız olan Azerbaycan, Kuzey Irak ve Kazakistan sonrasında Avrupa’daki ilk yatırımımızı Macaristan’a gerçekleştirdik. Yurtdışı operasyonlarımızda 2.500 adetlik bir araç parkı yönetiyoruz. Önümüzde yüksek büyüme hedeflerimiz var. Bu büyümede Macaristan yatırımımız önemli bir paya sahip olacak. Yayılımımız başka ülkelerde de devam edecek. Önümüzdeki dönemde 2 yeni ülke yatırımı daha yapacağız.”

Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici; “Çok kısa bir zaman önce, faaliyete başladığımız Macaristan’da, kısa süreli araç kiralama pazarında şimdiden %7 Pazar payına ulaştık. Hedefimiz; 3 yıl içinde kısa süreli araç kiralama pazarında ilk 3 sırada yer almak. Ayrıca, önümüzdeki yıldan itibaren uzun süreli kiralama operasyonumuzla da kısa zamanda pazardan önemli bir pay alabilmek istiyoruz.” dedi.

Bu haber toplam 2770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim