• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

BASF’nin "MySetta"sı çocukların geleceği için yola çıktı

BASF’nin "MySetta"sı çocukların geleceği için yola çıktı
BASF, otomotiv alanında gerçekleştirdiği yenilikçi ürünlerini sergilemek üzere geliştirdiği konsept otomobili MySetta’yı açık artırma ile sattı.

BASF'nin yenilikçi ürünlerini sergilediği konsept otomobili “MySetta, gerçekleştirilen açık artırma sonuncunda yeni sahibine teslim edildi. Tarihi BMW mikro otomobil, “eBay” sitesinde gerçekleştirilen açık artırmada 26 bin 99 Avro'ya satın alındı. BASF, bu rakamı 30 bin Avro'ya tamamladı ve tutarın tamamını, ortak projeler yürüttükleri çocuk hakları örgütü Save the Children'a bağışladı.

Açık artırmadan elde edilen gelir Almanya Ludwigshafen’da gerçekleştirilen Creator Space etkinliği sırasında Save the Children Almanya Kurumsal Ortaklık ve Vakıf Müdürü Philip Appel’a tören ile takdim edildi. Törende konuşan Appel, "BASF ile birlikte, Hindistan'da çocuklar için temiz içme suyuna erişimi iyileştirmeye yönelik tedbirler geliştirdik. Bu parayı, Hindistan'ın başkenti Delhi'de halk tarafından yönetilen bir geri dönüşüm tesisi inşa etmek üzere kullanacağımız için son derece mutluyuz" dedi.

BMW'nin ilk olarak 1953 yılında Torino Otomobil Fuarı'nda sergilemiş olduğu Isetta, "Balon otomobil" lakabıyla anılan klasik bir mikro otomobil. Kısa süre içerisinde bir efsane haline gelen BMW Isetta’nın ünlü hayranları arasında Elvis Presley ve Cary Grant de yer alıyordu. BASF, bu 1958 model klasik otomobili satın aldı ve yenilikçi BASF ürünleriyle yeni bir yorum katarak adını "MySetta Konsept Otomobil" olarak belirledi. MySetta, uzun yıllar boyunca BASF için bir gösteri arabası oldu ve pek çok fuarda yer aldı.

BASF Grubu İletişim ve Kamu İlişkileri Kıdemli Başkan Yardımcısı Elisabeth Schick, "Ulaşabileceğimiz kadar çok sayıda potansiyel alıcıya ulaşmak için eBay'de bir açık artırma yapmaya ve “Save the Children” için mümkün olan en yüksek geliri elde etmeye karar verdik" dedi. 10 gün süren açık artırmada 26 bin 99 Avro ile kazanan teklif, EM.tec Design şirketi tarafından yapıldı. MySetta’yı, araç ile özel bir bağı olan EM.tec Design şirketi yetkilileri BASF yetkililerinden teslim aldı. EM.tec Design şirketi Avrupa'da BASF’nin Valure™ teknolojisinin lisanslama ortağı. BASF Valure™ sistem çözümü, esnek tasarım seçenekleriyle benzersiz yumuşaklık hissi sağlayan yüzeylere yönelik özel bir transfer kaplama teknolojisi ve MySetta’nın koltukları, iç kaplaması Valure ile kaplı.

MySetta, aynı zamanda BASF Boya bölümü tarafından özel olarak geliştirilen iki tonlu son kat boyaya sahip. Su bazlı özel efekt boyası, BASF renk tasarımcılarının MySetta için oluşturduğu "Big White" ve metalik mavi "Bluetta" renklerinden oluşuyor. İç bölme, stereo hoparlörler ve bir video projektörü ile donatılan arka raf başta olmak üzere herhangi bir duvarda bir açık hava sineması yaratmak için gerekli olan tüm ekipmanları içeriyor. Ayrıca MySetta sadece konsept otomobil olmakla kalmayacak. Resmi kayıtları tamamlanır tamamlanmaz trafiğe çıkmaya hazır hale gelecek.

Bu haber toplam 4168 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim