• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

2. el otomotiv piyasasında alım zamanı

2. el otomotiv piyasasında alım zamanı
2015 yılını kurlardaki değişimler ile geçiren otomotiv sektörü 2016 yılına sıfır araçlardaki fiyat artışı ile girdi.

2016 model araçlardaki fiyat artışının 2. el piyasasına mart ayının ortasında etki edeceğini belirten İstanbul Park Oto Pazarı (İPOP) Satış Ve Pazarlama Direktörü Cevat Kabataş, "Otomobil sektörü çalışanları aralık ayında deyim yerindeyse nefes alacak fırsat bulamadılar. Aralık ayında sıfır araçlarda her markanın uyguladığı etkili ve farklı kampanyalar sektöre belirli bir hareket getirdi. Sıfır araçlarda kampanyaların bitmesi ve bayilerin 2015 model stoklarını eritmesi ile sıfır ve 2.el araçlar arasındaki fiyat farkı iyice artacak. Yeni yılla birlikte 2016 model araçlarda belli oranlarda zamların da gelmesi ile ikinci el fiyatları tüketicinin lehine olacaktır.

Vatandaşların ikinci el araç alması için Ocak ve Şubat aylarının en iyi fırsat dönemi olduğunu vurgulayan Kabataş '' ikinci el'deki fiyat artışlarının yansıması mart ayını bulacaktır. Ocak ve Şubat ayında 2. el alımı için fiyatların en düşük olduğu dönem olarak niteleyebiliriz. Bu makas Mart ayına doğru daralmaya başlayacaktır. Dolayısı ile 2. el için en uygun dönemlerden birisidir ''dedi.

YILIN KELİMESİ 'GÜVEN'

2015 yılında 2. el otomotiv sektörü için kilit kelimenin 'güven' olduğunu vurgulayan Kabataş, "Tüketicin kafasında piyasaların belirsiz hareket etmesinden kaynaklanan bir takım soru işaretleri vardı. Bunun yanında birde iptidai ikinci el pazarlarında alışılagelmiş birtakım sorunları yaşamak istemiyordu. Aldığı aracın 15 gün sonra motor arızası yapmasından korkuyordu. Aldığı aracın taahhüt edilen özelliklerinin olmadığını anladığında itiraz edebilecek bir mercii arıyordu. 2.elde olsa aldığı araç ile ilgili bir garanti sistemine ihtiyaç duyuyordu. Kurumsal anlamda oto pazarı işleten firmalar bu açığı iyi gördü ve bu alanda çeşitli kampanyalar geliştirerek tüketicinin kafasındaki soru işaretini yok etmeye çalıştı. İPOP olarak bizde tüketicin içinde bulunduğu durumu gözününde bulundurarak 'aracı al 10 gün içinde beğenmezsen geri getir değiştirelim' diyerek fark yarattık. Aynı zamanda tüketicin yasal hakkı olan 1 yıllık garanti ile ilgilide tüm şartları yerine getireceğimizi taahhüt ettik.

KAMPANLAR BELİRLEYECEK

Yeni yılda, birçok markada ve modelde yeni lansmanların yapılacağını ve doğal olarak fiyatların artacağını vurgulayan Kabataş" tüm bu gelişmeler, sıfır araçlarla 2.el araçlar arasındaki fiyat makasını açacaktır. Sıfır araç sektöründeki bu hareketlilik otomatik olarak ikinci el pazarında kendisini gösterecektir. Aynı zamanda kurumsal oto pazarları ikinci elde de çeşitli kampanyalar yaparak tüketiciyi kendisine çekmeye çalışacaktır. İPOP olarak açılışımızı yaptığımız Eylül ayı ile birlikte İstanbul Park Oto Pazarı bünyesinde bulunan galerilerden herhangi bir marka, model ve fiyatta araç alan herkese çekilişsiz, kurasız 2 kişilik Avrupa'ya gidiş dönüş uçak bileti hediye ediyoruz. Dört ay olarak planladığımız kampanyamıza ilgi büyük olduğundan devam kararı aldık. Biletlerini 1 yıl boyunca Avrupa'nın önemli turizm destinasyonlarına Star Alliance üyesi hava yolları ile gitmek için kullanabilecekler" dedi.

Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim