• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Yılın Otomobili Skoda Superb

Yılın Otomobili Skoda Superb
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının birincisi Skoda Superb oldu.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’  (TYO) yarışmasının birincisi Skoda Superb oldu. 7 otomobilin yarıştığı finalde Skoda Superb, 64 otomotiv gazetecisinden 3 bin 80 puan alarak birinciliğe ulaştı. Yarışmada Opel Astra 2 bin 850 puanla ikinci Fiat Egea ise 2 bin 650 puanla üçüncü oldu.

Yarışmada Opel Astra 2 bin 850 puanla ikinci Fiat Egea ise 2 bin 650 puanla üçüncü oldu. Ocak 2015–Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş ‘tamamen yeni’ modellerin katıldığı iki aşamalı ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından önce 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda Skoda Superb ile birlikte Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90 yılın otomobili olmak için yarıştı.

Bu yıl Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından ilki düzenlenen ve sektörde büyük ses getiren ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ (TYO) yarışmasının birincisi ‘Skoda Superb’ oldu. Skoda Superb, 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 80 puan alarak birinciliğe ulaştı. Yarışmada Opel Astra 2 bin 850 puanla ikinci Fiat Egea ise 2 bin 650 puanla üçüncü oldu. Ocak 2015–Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş ‘tamamen yeni’ modellerin katıldığı iki aşamalı ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ yarışmasının ilk turu sonucunda 22 aday arasından önce 7 otomobil finale kalmıştı. Final turunda Skoda Superb ile birlikte Audi A4, Fiat Egea, Hyundai Tucson, Opel Astra, Renault Talisman, Skoda Superb ve Volvo XC-90 yılın otomobili olmak için yarıştı.

TÜKETİCİYİ BİLGİLENDİRME

Otomotiv gazetecileri tarafından Türkiye’nin ‘Otomobil Oscarı’na layık görülen Skoda Superb’in açıklandığı Sheraton Grand Ataşehir’de gerçekleşen törende bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ finalinin oldukça heyecanlı geçtiğini söyledi. Finalistler arasında kıran kırana bir rekabetin yaşandığını belirten Sandık, “Yılın Otomobili 64 otomotiv uzmanı gazetecinin oylarıyla seçildi. Otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Yani dünyadaki otomotiv gazetecileri bir otomobili nasıl değerlendiriyorsa, biz de profesyonel gözle değerlendirmemizi yaptık. Bu bizim kırmızı çizgimiz” diye konuştu. Sandık, OGD’nin ana kuruluş amacında da yer alan tüketiciyi bilgilendirme misyonunun bir parçası olan yılın otomobili seçiminin, tüketicinin otomobil tercihinde de önemli bir rol oynayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

HEPSİ BİRBİRİNE DENKTİ

Düzenlenen törende ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ ödülünü alan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu kararı büyük mutlulukla karşıladıklarını belirterek, “Otomotiv sektöründe ilk olan bu ödülü bizlere layık gören kişiler uzman basın mensupları. Bu açıdan baktığımızda çok daha büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu çok önemli ve değerli yarışmanın devamı gelecektir diye düşünüyorum. OGD Başkanı, Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bence yarışan bütün otomobiller birbirine denkti. Farklı klasmanlarda otomobiller vardı ama rekabetçilik anlamında birbirine yakın otomobillerdi. İşte bu ortamda 7 rakibin arasından çıkıp birinciliğe ulaşmak gurur verici” dedi. Yüce Auto Skoda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce de, uzman gazetecilerin yılın otomobili olarak Skoda’yı seçmelerinin dolayı çok onur duyduğunu belirterek, “Ödül bir ilk olmasından dolayı da bizim çok anlamlı ve önemli” dedi.

MUSTAFA KOÇ’A ŞÜKRAN PLAKETI

‘Türkiye’de Yılın Otomobil Yarışması’nın ödül töreninde ayrıca Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanlara onurlandırmayı planlayan OGD, yakın bir zaman önce hayatını kaybeden Mustafa Vehbi Koç’a “Türk otomotiv sektörüne yaptıkları katkılardan” dolayı şükran plaketi verdi. Şükran plaketini OGD Başkan Yardımcısı Emre Özpeynirci Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen’a takdim etti.  Çimen yaptığı konuşmada, Mustafa Koç’un ufku geniş ve yol gösterici bir kimliğe sahip olduğunu belirterek “Bizlere hep destek verdi, cesaret verdi. Kendisini hasretle özlemle anıyoruz. Yılda 1 milyon adetin üzerinde bir pazara sahip Türkiye’de yılın otomobili seçiminin bugüne kadar olmamış olması bir eksiklikti. Bu eksikliği doldurduğu için OGD’ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Törende yarışmanın düzenlenmesinde katkıda bulunan  PPG Oto Tamir Boyaları, Bridgestone ve Intercity yöneticilerine de teşekkür plaketleri sunuldu.

Bu haber toplam 1895 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim