• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Konecranes’ten hem açık hem kapalı alana uygun tavan vinci

Konecranes’ten hem açık hem kapalı alana uygun tavan vinci
Konecranes, popüler CXT tavan vincini, çelik bir kasa ve iki adet standart ISO yük konteyneri üzerine monte ederek güçlü, uyarlanabilir ve taşınabilir bir endüstriyel bir vinç geliştirdi.

Konecranes Business Factory Genel Müdürü Olli Kuismanen; "Bu ürün, müşterilerimizin saha işlemlerindeki verimlilik ve emniyetlerini iyileştirmeleri için sıra dışı bir fırsat. Bu yeni ürün grubu, fabrikalardan tutun, zorlu şartlara sahip şantiyelere kadar, tüm kaldırma işlemlerine kalite ve emniyeti getiriyor" diye belirtiyor.

CXT Explorer, hemen her yere taşınabilecek standart bir endüstriyel vinç. Asıl can alıcı noktası, patentli tasarımı: Sadece birkaç saat içinde monte edilebilir ve kaldırma işlemleri için hazır hale gelir. 5 metre kaldırma yüksekliği ve 5 metre açıklık ile çok sayıda kaldırma işleminin özel ihtiyacını karşılayabilmektedir. Ayrıca kompakt boyutu ile taşınmaya elverişlidir. Sahadan ayrılırken vinç hızla sökülebilmekte ve taban kısmını oluşturan iki adet yük konteyneri, vinç bileşenleri, servis aletleri, donanımları ve yedek parçalar için depo işlevi görmektedir. 

GÜVENLİ, UYGUN VE UYARLANABİLİR

Bazen bir sahada bir endüstriyel vince olan ihtiyaç çok kısa süreli olabilmektedir. Sabit köprülü bir vinç kullanımının çok pahalıya mal olacağı, montajının uzun süreceği ve etrafındaki çalışma alanının yeniden düzenlenmesini gerektirecek alanlar için oldukça uygundur ki bazı hallerde böyle bir vinç, elektrik bağlantısı sağlanamadığı veya etrafta herhangi bir bina olmadığı için monte edilemez bile. Vinç, uzun dönemli kullanımlarda da düşük maliyetli bir yatırımdır.

Bir endüstriyel vinci taşınabilir hale getirmek için Konecranes CXT vinci, yeni bir yapıda sunulmuştur. CXT Explorer bunun da ötesinde kompakt ve esnektir: iki ISO yük konteyneri, tüm kullanıcı ihtiyaçlarının karşılanması ve bunlara erişim için yeterli alan sağlamanın yanı sıra, bakım atölyesi, montaj istasyonu veya lojistik merkezi işlevi görmektedir. Dış mekanda ise rahatlıkla farklı ortamlara uyarlanabilmektedir; buna çok az veya hiç altyapı olmayan alanlar da dahil olup, elektrik bulunmayan çalışma alanlarında vinci çalıştırmak için jeneratör kullanılabilmektedir. Ayrıca zorlu iklim şartları ve arazilerde kullanıma yönelik olarak termal korumaya sahiptir. Tüm vinç alanı, kullanıcıları kötü hava şartlarından korumak üzere özel bir tente ile örtülebilmektedir. Üniteler, daha uzun bir sistem oluşturacak şekilde birbirine bağlanabilmektedir.

Emniyeti, güvenirliği ve üretkenliği artırmak Konecranes’ in amacıdır ve CXT Explorer da bu amaçlar doğrultusunda üretilmiştir. Güçlü ve geniş konteyner tabanı tam bir destek sağlamakta ve zeminden çalıştığı için standart bir taşınabilir vinçten çok daha sağlamdır. Gerçek dikey kaldırma işlemi sayesinde daha düşük hasar veya çarpışma olasılığı ile kaldırma işlemleri esnasında emniyet sağlar. Endüstriyel vinç kullanmaya ehliyetli olan herkes tarafından kullanılabilir. Tüm bileşenleri vinçlere özel imalatlar olup, az bakım gerektirir. CXT Explorer fikri, standart bir endüstriyel vincin faydalarını tamamen taşınabilir bir ünitede toplamaya dayanmaktadır. Uzak bir sahada bile kullanılsa Konecranes, vincin çalışmaya devam etmesini sağlamak ve duruş süresini en aza indirmek için tasarlanmıştır.

Kuismanen sözlerine şunları da eklemiştir: “İki aylık mobil vinç kiralama maliyetinden daha düşük bir maliyetle müşterilerin, endüstriyel vinç kullanma eğitimi almış herkesçe çalıştırılabilecek ve kolayca yeri değiştirilebilecek komple bir vinç satın alması mümkün. CXT teknolojisini yüzbinlerce ekipmanda kullandık ve kullanım ömrü boyunca vinçlere küresel çapta servis ve yedek parça sağladık.”

Bu haber toplam 2290 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim