• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Balıkesir, Karsan’la toplu taşımada yeni döneme geçti

Balıkesir, Karsan’la toplu taşımada yeni döneme geçti
Karsan’ın Gönen’e yaptığı son teslimat ile birlikte Balıkesir’de hizmet veren JEST’lerin sayısı 172, ATAK’ların sayısı da 126 oldu.

Karsan’ın, piyasaya çıktığı günden bu yana Türkiye genelinde bir çok belediye tarafından tercih edilen minibüs modeli JEST, Balıkesir’in Gönen ilçesinde de hizmet vermeye başladı. 12 Mayıs Perşembe günü Gönen Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törenle, 26 adet JEST ve 4 adet ATAK ilçeye teslim edildi. Törene Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Taylan Engin ve İsmail Çur ve Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Av. İrem Kaan katıldı. Törende Karsan’ı Karsan Pazarlama Bölge Müdürü Oktay Güven temsil etti.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, amaçlarının vatandaşlara kaliteli, konforlu ve güvenli ulaşım hizmeti sunmak ve bu hizmeti Balıkesir geneline yaymak olduğunu söyledi. Uğur, Balıkesir ve ilçelerinde günlük 200 bin yolcuya hizmet vermeyi hedeflediklerini de belirtti. Bugüne kadar Balıkesir’in toplu taşıma hizmetleri için 50 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını kaydeden Uğur sözlerine şöyle devam etti; “Gönen ilçemizde Balıkesir Toplu Taşıma tarafından güvenilir, kullanımı kolay, çağdaş bir Elektronik Ücret Toplama Sistemi faaliyete geçti. Balıkesir genelinde uzman bir ekip ile hazırladığımız toplu ulaşım ana planı kapsamında, çağın şartlarına uygun, klimalı, alçak tabanlı, engelli uyumlu yeni toplu taşıma araçları ile vatandaşların güvenli, dakik, konforlu ulaşım ihtiyacı karşılandı. Amacımız bu sistemi taşımacı esnaf ile birlikte Balıkesir geneline yayarak vatandaşlarımıza kaliteli, konforlu, güvenli ulaşım hizmeti sunmak”.

Bugüne kadar Balıkesir’e 122 adet ATAK otobüsü ve 146 adet JEST minibüsü teslim eden Karsan, bu son teslimat ile birlikte il genelinde hizmet veren JEST minibüslerinin sayısını 172’ye, ATAK otobüslerinin sayısını da 126’ya çıkartmış oldu.

Yeni teslim olan JEST minibüsleriyle birlikte Gönen ilçesi; engelli erişimine uygun, alçak tabanlı, yüksek tavanlı, klimalı, kamera sistemine ve elektronik ücret toplama sistemine sahip modern minibüslere geçiş yapmış oldu. Karsan JEST minibüsleri ve ATAK otobüsleri, kesilen kurdelenin ardından hizmete alındı. Bir Karsan JEST minibüsü ile ilçe merkezinde şehir turu yapan Başkan Uğur’a, vatandaşlar da yeni araçlarla ilgili beğenilerini ifade etti.

Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim