• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Koluman Comvex’te büyüklüğünü konuşturdu

Koluman Comvex’te büyüklüğünü konuşturdu
Türkiye’nin treyler sektöründe en büyük yatırımına imza atan Koluman Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda “Var da var”mottosuyla öne çıkıyor.

Koluman, İstanbul’da 5. kez kapılarını aralayan Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda tam kadro sahaya çıkıyor. Koluman en yeni ürünlerini 3 salon 303 nolu stantta sergiliyor. Türkiye’nin en geniş ürün gamını bünyesinde bulunduran Koluman, damperden, beton mikserine, yarı römorktan tankere, vakumlu süpürgeden, kar küreme aracına kadar pek çok ürünü bünyesinde bulunduruyor.

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş.  Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık, fuar ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesini Türkiye’nin en büyük ticari araç fuarında sergilemekten dolayı son derece memnun olduklarını belirtti. Türk treyler sektörünün son yıllardaki başarısında Koluman’ın çok önemli bir yeri olduğuna işaret eden Saltık, “Koluman Otomotiv Endüstri 80 bin 500 metrekarelik yeni bir fabrika inşa ediyoruz. 2018 yılına kadar 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Projenin ardından treylerleri robot teknolojisiyle üretmeye başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Sektörün en büyük kapasitesi

Yatırımın ardından Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip olmanın yanında en büyük kapasitesine de ulaşacaklarını belirten Saltık, yıllık 10 bin yarı römork, 6 bin adet damper, 2 bin tanker, 1000 vakumlu süpürge, 300 beton pompası üretmeyi planlandığını söyledi. Rusya’daki yatırımdan da bahseden Kaan Saltık, LLC Koluman Rus’un pazara uzun vadeli baktıklarını ve Rusya ile olan ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte buradaki yatırımın daha anlam kazanacağını dile getirdi.

Koluman’ın, Mersin Bölgesi’nin ilk Ar-Ge merkezini açtığını dile getiren Kaan Saltık, “Ar-Ge merkezimiz treyler ve üstyapı üretimi konusundaki iddiamızı bir üst seviyeye çıkaracak” dedi. 

KOLUMAN BÜNYESİNDE NELER ÜRETİLİYOR?

Türkiye’de ilk vidalı montaj konteyner taşıyıcı

Kaynaksız üretildiği için 4800 kg ağırlığında olan vidalı montaj konteyner taşıyıcı öncekine göre 1000 kg daha hafif. Vidalı montaj konteyner taşıyıcı sayesinde tek seferde bir adet 40 ft  konteyner, bir adet 30 ft konteyner, 2 adet 20 ft konteyner ve 2 adet 10 ft konteyner taşınabiliyor. 

ADR denilince Koluman akla geliyor

TSE’den ADR belgesi alan ilk treyler üreticilerinden biri olan Koluman Otomotiv, hem kamyonüstü hem de semi treyler tankerleriyle her ihtiyaca cevap veriyor. Türkiye’nin en büyük üretim kapasitelerinde birine sahip olan Koluman, ADR’li ürünlerde hem çelik hem de alüminyum ürünleriyle öne çıkıyor.

P400 Huckepack Treyler

Cargo ve Mega olarak iki çeşit üretilen Huckepack treyler hem kara taşımacılığında hem de vagon taşımacılığında kullanılıyor. Bu ürün özellikle büyük lojistik firmalarına hitap ediyor. EN 12642 CODE XL yük emniyet sertifikasına sahip olan bu ürünün brandası özel dokuma ve anti kıvılcım özelliklidir. Şasi P400 Huckepack kaldırma sistemine uygun şekilde güçlendirildi.

Vakumlu Yol süpürme Aracı Türkiye’de tek Koluman’da var

Vakumlu Yol süpürme Aracı’nın iki çeşidi bulunuyor. Üstyapı motorlu ve hidrostatik şanzıman çeşitli araçtan, hidrostatik şanzımanlı olan Türkiye’de sadece Koluman tarafından üretiliyor. Bu ürün kullanıcısına daha az bakım ve yakıt sağlıyor. Koluman’ın süpürgeleri bütün dünyada kabul gören EUnited PM10 testinden en yüksek sonuç olan 3 yıldız sertifikasına sahip ilk ve tek Türk üstyapı özelliği taşıyor.

Koluman 22 ve 24 metreküp damperler

22 ve 24 metreküp damper üreten Koluman, Hardox çelik sacı tercih ediyor. Kum, mıcır, toprak taşınması için kullanılan damperler,  Türkiye’nin mega projelerinde görev alıyor.

Hızlı Perdeli  Cargo Light

Yarı römorkta yüksek kaliteli, fonksiyonel ve rekabetçi ürünlerle müşterisinin karşısına çıkan Koluman, fuarda yeni Hızlı Perdeli Cargo Light treylerini tanıttı. Yenilikçi kayar yan perde sistemi ile yükleme ve boşaltma süresini en aza indiriliyor. Hızlı Perdeli  Cargo Light treylerde ayrıca yeni yapıştırma teknolojisi de kullanılıyor. Bu teknoloji ürünü daha hafif ve dayanıklı olmasını sağlıyor.

Beton pompası ve mikseri

Türkiye’nin yerli beton pompası üreticilerinden biri olan Koluman, 57 metre ile en uzun beton pompasına imza attı. Koluman, Junjin marka 25, 38, 43, 47, 52, 57 mt çeşitlerini de müşterisine sunuyor.

Cargo açık kasa semi treyler

Türkiye’nin yurtiçi taşımalarında öne çıkan ürünü olan Cargo Açık Kasa Semi Treyler, Koluman’ın en çok tercih edilen ürünleri arasında yer alıyor. Cargo Açık Kasa Semi Treyler, yeni kapaklarında KTL teknolojini kullanıyor. Bu sayede daha uzun süre dayanıklılık ve paslanmazlık sağlanıyor.

Unimog fuarın maskotu oldu

Koluman’ın fuardaki sürprizi ise minyatür Unimog oldu. Mercedes yıldızının yer aldığı ilk üretimlerinden biri olan 1952 model Unimog, ruhsatı var ve trafiğe çıkabiliyor.

kaan-saltik-1.jpg

Bu haber toplam 2862 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim