• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Yeni Amarok satışa sunuluyor

Yeni Amarok satışa sunuluyor
Volkswagen’in pick up modeli Amarok, değişen motoru, tamamen yenilenen iç tasarımı ve 139 bin 950 TL'lik fiyat etiketi ile dikkat çekiyor.

Yeni Amarok, 3 litrelik V6 motoru ile daha az yakıt tüketimi ve düşük devirlerde bile yüksek çekiş sunarken, benzersiz off-road özellikleri, yenilenen iç tasarımı, eğlence sistemleri ve 8 ileri otomatik şanzımanıyla da pick-up segmentinde benzersiz şıklık ve konfor yaşatıyor.
  
Volkswagen Ticari Araç’ın altı yıl önce satışa sunduğu, dünya çapında büyük beğeni kazanan pick up modeli Amarok, değişen üstün motoru ve tamamen yenilenen iç tasarımıyla Ekim ayında yollara çıkıyor.

V6 turbo dizel motor

Yeni Amarok’un en dikkat çeken özelliği son jenerasyon Volkswagen V6 motoru. Türkiye pazarında kendi segmentinde ilk olan 3 litre hacimli turbo dizel V6 motor 224 PS güç üretirken 550 Nm tork sağlıyor.

V6 motor, araca hem asfalt hem de off-road koşullarında yüksek performans, düşük yakıt tüketimi ve yüksek çekiş gücü kazandırıyor. Yeni Amarok’ta sunulan otomatik şanzıman, yüksek hızlarda ekonomi sağlayan 8. vitesi sayesinde devri düşürerek hem yakıt tüketimini hem de kabin içine gelen sesi azaltıyor. 8 ileri otomatik vites ile 100 km’de 7,7 litre birleşik yakıt tüketimi gerçekleşiyor.

Dış tasarımı, karakterini yansıtıyor

Yeni Amarok’un dış ve iç tasarımı da motorun sunduğu dinamizme uygun olarak geliştirilmiş. Tamamen Volkswagen DNA’sına sahip Yeni Amarok, yeniden tasarlanan ve tüm tampon boyunca uzanan ön ızgarası, krom kaplamalarıyla daha güçlü bir görünüme kavuşmuş. Köşeli olarak yeniden tasarlanan sis farları da daha sert ve dinamik bir ifade kazandırmış.

İç tasarımdaki kalite hemen dikkat çekiyor

Yeni Amarok’taki en büyük değişikliklerden biri de iç tasarımda yapılmış. Yeni Amarok’ta ön konsol, hem malzeme kalitesinin yüksekliği hem de fonksiyonel tasarımıyla tamamen yenilenmiş. Geniş görüş açısı ve yüksek malzeme kalitesi ile ile sınıfının standartlarının üzerinde bir şıklık sunan ön konsol, bilgi ve eğlence sistemi “Composition Media” ile kullanım kolaylığı ve benzersiz bir konfor sağlıyor.

Teknolojik yenilikleriyle de fark yaratıyor

6.33 inç dokunmatik ekrana sahip olan yeni radyo, USB, AUX-in ve SD kart girişi, CD çalar ve bluetooth gibi pek çok kaynaktan müzik dinleme imkanı sunuyor. Bunların yanı sıra, Yeni Amarok’ta standart olarak sunulan teknolojik yenilikleriyle de rakiplerinden farklılaşıyor. Akıllı telefonların araçtaki radyo-eğlence sistemleri ile entegrasyonunu sağlayan “App Connect” sayesinde, telefondaki uygulamalar radyo ekranından kontrol edilebiliyor. “Elektronik ses güçlendirici”, sürücünün ön konsolda yer alan mikrofonla arka koltuktaki yolcularla yüksek hızlarda bile rahat konuşmasını sağlıyor. “Sesli Kontrol” özelliği sayesinde ise telefon arama komutları sesli olarak kontrol ediliyor.

Üst düzey güvenlik

Yeni Amarok V6 modelinde bulunan ön aksta 17 inç, arka aksta da 16 inç çapındaki fren diskleri, aracın daha iyi frenlemesine ve yüklü olduğu hallerde bile daha kısa fren mesafesine sahip olmasını sağlıyor. Standart olarak sunulan “İkincil Çarpışma Önleme Asistanı” olası bir ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını 10 km/s' ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

Yeni Amarok V6 modeline 139 bin 950 TL’ye sahip olunabiliyor.

Bu haber toplam 12923 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim