• BIST 9079.97
  • Altın 2330.986
  • Dolar 32.3639
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Fas'ın yerli elektrikli otomobili 'Jadiat'

Fas'ın yerli elektrikli otomobili 'Jadiat'
Fas'ın ilk yerli üretim aracı Jadiat, COP22 fuar alanındaki ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Fas'ın Marakeş kentinde devam eden Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP22) fuar alanında sergilenen yüzde yüz Fas üretimi, elektrik enerjisiyle çalışan otomobil ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Fas'ın ilk yerli ve yüzde yüz elektrik enerjisiyle çalışan otomobili olma özelliğini taşıyan ve Jadiat ismi verilen araç, fuardaki ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Henüz 25 yaşındaki Faslı makine mühendisi İmad Mürşid tarafından geliştirilen elektrikli otomobil, ilginç tasarımıyla da dikkati çekti.

AA muhabirine konuşan Murşid, "Bir otomobil tasarlamak benim çocukluk hayalimdi. Bu hayalimi elektrik enerjisi üzerine yaptığım çalışmayla birleştirip yüzde yüz elektrik enerjisi ile çalışan Jadiat'ı geliştirerek hayata geçirdim. Beş ay gibi kısa bir sürede dışarıdan herhangi bir maddi destek almadan kendi imkanlarımla geliştirdiğim aracın bir an önce seri üretime geçmesi için çaba harcıyorum." dedi.

Otomobilini ilk olarak Afrika ve Arap ülkelerinde pazarlamayı düşündüğünü ifade eden Murşid, "Öncelikle aracımıza olan güveni sağlamak için Fas ve komşu ülkelerde pazarlamayı planlıyorum. Önümüzdeki beş yıllık süreç içerisinde Afrika ve Arap ülkeleri pazarında da tutunabilirsek oradan tüm dünyaya açılabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Jadiat'ın 650 beygir gücünde ve 320 kilometre hıza ulaşabildiğini, tam kapasite şarj edilmiş bataryalarla 500 kilometre yol alabildiğini anlatan Murşid, aracın bu değerler ile uluslararası elektrikli araç piyasasında rekabet şansının olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 2950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim