• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Tofaş’tan mesleki eğitime destek

Tofaş’tan mesleki eğitime destek
Tofaş, 56 adet Fiat Egea model aracı 43 üniversite ve 13 meslek lisesi çalışmalarında kullanılmak üzere hibe etti.

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Tofaş'ın uzun yıllardır yetişmiş gençleri sektöre kazandırarak hem ülke ekonomisini hem de istihdamı temelden desteklemeye yönelik çalışmalara imza attığını belirtti.

Şirket açıklamasına göre, Tofaş'ın ülke ekonomisine sağladığı yüksek katma değer ve istihdamın yanı sıra eğitime destek olacak projeler geliştirmeye devam ettiği belirtildi.

Mesleki eğitimi destekleyecek yeni bir projeyi hayata geçiren Tofaş'ın, "Mesleki Eğitime Destek Programı" kapsamında, 15'i kesit olarak hazırlanmış 56 adet Fiat Egea model aracı 43 üniversite ve 13 meslek lisesi çalışmalarında kullanılmak üzere hibe ettiği kaydedildi.

Tofaş’ın yetişmiş gençleri sektöre kazandırmak noktasından hareketle büyük önem verdiği "Mesleki Eğitime Destek Programı" ile uygulamalı eğitim alanında kalifiye ve donanımlı gençlerin yetişmesi hedeflendiği vurgulandı.

Açıklamada, Tofaş'ın 3,5 milyon liralık kaynak ayırarak hayata geçirdiği program kapsamında öğrencilerin otomobil üzerinde Ar-Ge safhalarını ve çalışma prensiplerini deneyimlemeleri hedeflediklerini kaydedildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş olarak toplumun öncelikli ihtiyaçlarına yönelik kalıcı ve sürdürülebilir projeleri gerçekleştirmeye önem verdiklerini açıkladı.

Eroldu, Tofaş'ın uzun yıllardan bu yana yetişmiş gençleri sektöre kazandırarak hem ülke ekonomisini hem de istihdamı temelden desteklemeye yönelik çalışmalara imza atığını belirterek, Mesleki Eğitime Destek projesiyle hedeflerinin, üniversitelere, liselere ve öğrencilere katkı sağlayarak, özellikle uygulamalı eğitim alanında daha kalifiye ve donanımlı gençlerin yetişmesine destek olmak olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 11911 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim