• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Ford, Dünya Mobil Kongresinde geleceğin teknolojilerini tanıttı

Ford, Dünya Mobil Kongresinde geleceğin teknolojilerini tanıttı
Ford, "Yarının Şehri" konsepti doğrultusunda geliştirdiği yeni nesil teknolojileri Dünya Mobil Kongresinde teknolojiseverlerin beğenisine sundu.

Ford, Dünya Mobil Kongresinde (Mobile World Congress-MWC) "Yarının Şehri-City of Tomorrow" konsepti doğrultusunda geliştirdiği yeni nesil teknolojileri sergiledi.

Şirket açıklamasına göre, Ford, bu yıl 6. kez katıldığı MWC'de yeni nesil teknoloji çözümlerini ve uygulamalarını tanıttı, Yarının Şehri konseptini ve geleceğin şehirlerine nasıl katkı sunacağını katılımcılara aktardı.

Konsept, otonom ve elektrikli araçların yerel ulaşım sistemi ile uyumlu şekilde çalıştığı, karşı karşıya kalınan trafik ve hava kirliliği gibi sorunların ortadan kalktığı kentsel bir altyapıya katkı sunuyor. Ford, geliştirdiği teknolojiler ve bağlantılı araçlarla, daha verimli ve daha temiz bir ulaşım ekosistemi oluşturmak için kentsel altyapı ile iletişim kurmayı ve böylece yaşamı daha iyi hale getirmeyi hedefliyor.

Kongrede en yenilikçi teknolojik çözümlerini katılımcıların beğenisine sunan Ford, FordPass uygulaması ile sürücülere otomobillerini sanal olarak dünyanın herhangi bir yerinden kilitleme ve açma imkanı sunuyor. Şirket bunun dışında, FordPass aplikasyonu ile müşterilerine, yakıt ve yağ seviyeleri, lastik basıncı, alarm sistemi ve aracın bulunduğu yer gibi parametreleri kontrol etme fırsatı sağlıyor. SYNC Acil Yardım özelliği, dahili modemi kullanarak kaza anında otomatik olarak acil sağlık hizmetleri ile bağlantı kurarken, Traffic Live özelliği de en uygun rota hesaplaması için gerçek zamanlı güncellemeleri sürücülere sunabiliyor.

FordPass Connect, seyahat ederken çocukların film izlemelerine, müzik dinlemelerine ve hatta ödev yapmalarına olanak tanıyor. Üstelik yolculuk sırasında çalışması gereken herkes için kurumsal kaynaklara hızlıca ulaşmaları sağlanıyor. 10 adet mobil cihaz için Wi-Fi teknolojisi sağlayan ve dahili modem görevi gören FordPass Connect, 4G teknolojisi ile araç içinde ultra hızlı bir internet bağlantısı sunuyor.

Sürücüsüz araçlar ve drone'lar bir arada

Ford'un Yarının Şehri konsepti çerçevesinde geliştirdiği "Autolivery" adındaki yeni teknoloji, sürücüsüz araçlar içerisinde drone'lar bulunduruyor. Siparişin teslim edileceği adrese varıldığında bu drone'lar havalanarak teslimatı otomatik olarak gerçekleştirebiliyor.

Bu teknolojinin özellikle, tıbbi destek gibi acil ihtiyaçlar doğrultusunda araçla girilemeyen veya park edilmesi zor alanlar ile yüksek binalar ve gökdelenlerde yaşayan insanlar için "çığır açan" bir yenilik olması bekleniyor. Sistem ilk aşamada belli coğrafi bölgelerde kullanılabilecek.

Pazara sunacağı otonom aracın sanal sürücü sistemini geliştirmek amacıyla Argo Al şirketine 1 milyar dolar yatırım yapacağını ve bu teknolojinin farklı markalara da lisanslanabileceğini daha önce duyuran Ford, 2021 yılına kadar sürücüsüz araçları yollarda görmeyi hedefliyor.

Google ve Uber'in eski yöneticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Argo AI, Ford'un içinden ve dışından, otonomi konusunda çalışan mühendis ve robot bilimcileri bir araya getirmeyi hedefliyor. Ford'un Yarının Şehri konseptini hayata geçirmek için oluşturduğu Şehir Çözümleri Ekibi daha yaşanabilir bir dünya için faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu haber toplam 34765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim