• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Toyota Türkiye'nin hibrit hedefi

Toyota Türkiye'nin hibrit hedefi
Toyota Türkiye Pazarlama Müdürü Erdim, 2020 yılında Toyota'nın Türkiye'deki satışlarının yüzde 50'sinin hibrit araçlardan oluşmasını hedeflediklerini belirtti.

Toyota Türkiye Pazarlama Grup Müdürü Barış Erdim, hibrit araçlar konusunda öncü olduklarını belirterek 2020 yılında Türkiye'deki satışlarının yüzde 50'sinin hibrit araçlardan oluşmasını hedeflediklerini ifade etti.

İzmir'de bir otelde düzenlenen "Toyota Hibrit Buluşmaları" etkinliğinde konuşan Erdim, Türkiye'de "bebek adımlarıyla bir yere gelmeye çalışan" hibrit araçların dünyada 10 milyon adetlik satış rakamına ulaştığını, 2016 yılında Batı Avrupa'da her 100 Toyota aracın 43'ünün hibrit olduğunu, bunun kısa vadede yüzde 50'nin üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'de hibrit araçların elektrikli otomobillerle karıştırıldığını, benzinli ve elektrikli iki motorun bulunduğu hibrit araçların şarja ihtiyaç duymadığını kaydeden Erdim, yeni bir teknoloji olması nedeniyle insanların güven konusunda sorun yaşadığını ancak bu araçların 1997'den bu yana yollarda olduğuna dikkat çektiklerini dile getirdi.

Hibritin doğru algılanması için buluşmalar düzenleme kararı aldıklarını, buna Ege Bölgesi'nden başladıklarını anlatan Erdim, ekim ayında sağlanan vergi avantajıyla hibrit araçlara anahtar teslim fiyatında yüzde 25-30 avantaj sağlandığını, yakıt tasarrufu konusunda ise hibrit araçların özellikle şehir içi trafiğinde büyük avantaj sağladığını vurguladı.

97 ülkele ihraç ediliyor

Erdim, bu araçlarla ilgili en çok karşılaştıkları sorulardan birinin de ikinci el değeri konusunda olduğuna işaret ederek, Türkiye'de bugüne kadar 3 bine yakın hibrit Yaris sattıklarını, halen internette sadece 28'inin satışta olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin C-HR modeliyle hibrit araç üretiminde iddialı olduğunu, burada üretilen hibrit araçların 97 ülkeye ihraç edildiğini anlatan Erdim, "Türkiye fabrikası Japonya haricinde sıfır hatayla çalışan ender fabrikalar arasında olması hibrit konusundaki iddiasını artırıyor. Hibrit araçların satışı konusunda da iddialı hedefler koyduk. 2020 yılında Toyota'nın Türkiye'deki satışlarının yüzde 50'sinin hibrit araçlardan oluşmasını hedefliyoruz." dedi.

Türkiye'de yeni hibrit modellerinin satışa sunulması için çalışmaların devam ettiğini, Auris ve Auris TS'nin de birkaç ay içinde pazara sunulmasının beklendiğini ifade eden Erdim, hibrit araçlara filo ve bireysel kiralama şirketlerinin de ilgisinin arttığını, hibrit konusundaki hızlı büyüme içinde filoların özel bir yerinin olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim