• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

"Otomotivde ÖTV indirimi beklentisine girmeyelim"

"Otomotivde ÖTV indirimi beklentisine girmeyelim"
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Bozkurt, "Tüm yetkili merciler sektörde ÖTV indirimi yapılmayacağını net olarak söylüyor. Böyle bir beklenti içinde olmayalım" dedi.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, tüm yetkili mercilerin sektörde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi yapılmayacağını net olarak söylediğini belirterek, "Böyle bir beklenti içinde olmayalım. ÖTV indirimi konusunun dillendirilmesi alışların ertelenmesine neden oluyor." dedi.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından bu yıl 7'ncisi "Otomotiv Perakendeciliğinde Sadakatin Gücü" temasıyla düzenlenen Otomotiv Kongresi'nde "Otomotiv Perakendeciliğinde Beklentiler" başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Bozkurt, panelde yaptığı konuşmada, üreticilerin sistemlerini ve bayilerini geleceğe hazırlamak zorunda olduğunu belirterek, otomotiv sektöründe farklı senaryolara hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.

Markaların hangi teknolojiye yatırım yaparsa yapsın, esnaf ruhunu koruyamıyorsa işinde en fazla yüzde 50 başarılı olabildiğini aktaran Bozkurt, "Yaptığımız yatırımları kimlere emanet ediyoruz? Kapıdan giren müşteriye o günkü ruh haline göre gülümseyen ya da gülümsemeyen nihai çalışanlarımıza emanet ediyoruz. Bu nedenle çalışanlarımızın bizim işletmelerimizdeki en değerli varlıklar olduğunun bilincinde olmak durumundayız." diye konuştu.

Bozkurt, marka olarak yaptıkları çalışan memnuniyeti anketinde küçük sebeplerle çalışanların kaybedildiğini gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Eskiden bayilere 'Niye gitti bu çalışan?' diye sorardık. 'Daha iyi para verdiler gitti.' derlerdi ama değil. Anketlerde ilk sırada sebep olarak şu çıktı; 'İnsan olduğumuzu, değerli olduğumuzu hissetmek istiyoruz. Bize bir sayı olarak bakmayın.' Müşteri için de böyle. Showroom'a girip otomobil ya da hizmet satın almadan çıkan müşteriler için de anket yaptırdık. Bayilere sorduğumuzda 'Fiyatta anlaşamadık' diyordu. Ancak bir numaralı sebep 'ilgisizlik' çıkıyor. Fiyat ise anketlerde 7. ya da 8. sırada bulunuyor. Çalışanınızı memnun etmeden, müşterinizi memnun etmek ve sadakat sağlama şansınız yok."

Ali Haydar Bozkurt, bugünkü şartlarda tüm yetkili mercilerin sektörde ÖTV indirimi yapılmayacağını net olarak söylediğini belirterek, "Böyle bir beklenti içinde olmayalım. ÖTV indirimi konusunun dillendirilmesi alışların ertelenmesine neden oluyor." ifadelerini kullandı.

"Otomotiv değer zincirinde insan kaynağı faktörü çok önemli"

Renault Mais AŞ Genel Müdürü (CEO) Berk Çağdaş ise Renault'nun çok başarılı elektrikli araçları bulunduğunu kaydederek, bireysel kullanıcılar yerine ticari anlamda bu araçları kullanarak bundan fayda üretebilecek kitlelere yönelme stratejisini tercih edeceklerini söyledi.

Çağdaş, bununla alakalı İstanbul'daki taksi sürücüleriyle bir pilot çalışmaları olacağını, zaman içinde bunu tüm Türkiye'ye yayılabilecek bir potansiyel haline getirebileceklerini kaydetti.

Otomotivin üretimden aksesuar satışına kadar bir değer zinciri olduğunu anlatan Çağdaş, "Burada insan kaynağı faktörü çok önemli. Siz trilyonlarca yatırım yapın, en güzel showroom'ları kurun, yaptığınız bütün yatırım müşterinizi karşılayacak ya da araca servis hizmeti sağlayacak kişide bitiyor. Ben bu noktayı çok önemli buluyorum." dedi.

Filo satışlarının şu anda yüzde 70 civarında bulunduğuna işaret eden Çağdaş, "Satış kanalı anlamında markalarıma uygulamak istediğim birtakım profesyonel düşüncelerim tabi ki var. Ancak bu da bir kanal ve çok da başarılı olduğumuz bir pazar. Çünkü bu kategorideki firmaların taleplerine uyan araçlarımız var. Tabi ki biz satabildiğimiz kadar uygun koşullarda ticari katma değer sağlamak kaydıyla satışlarımızı artırmak istiyoruz. Ama bunu yaparken de perakende tarafındaki satışlarımızı da artırmaya çalışıyoruz." yorumunu yaptı.

Bu haber toplam 3033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim