• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Çin'in sürücüsüz aracı testi geçti

Çin'in sürücüsüz aracı testi geçti
Çin yapımı bir sürücüsüz kamyon, akıllı ve otomatik ağır araçların çağını müjdeleyen bir navigasyon testini geçti. Önde gelen kamyon üreticisi FAW Jiefang, Jilin Eyaleti’nin, Changchun Şehrindeki FAW Tech Center'da sürücüsüz kamyonunu görücüye çıkardı.

 Çin yapımı bir sürücüsüz kamyon, akıllı ve otomatik ağır araçların çağını müjdeleyen bir navigasyon testini geçti. Önde gelen kamyon üreticisi FAW Jiefang, Jilin Eyaleti’nin, Changchun Şehrindeki FAW Tech Center'da sürücüsüz kamyonunu görücüye çıkardı. Araç engelleri tanımaya başardı, yavaşladı, yanından dolaştı ve hızlandı. Şirket kaynakları, kamyonun trafik ışıklarına, uyarlanabilir seyir kontrolüne, uzaktan kumandaya doğru tepki verdiğini ve testi başarıyla geçtiğini söyledi. FAW Jiefang 2018 yılının başında akıllı aracını ticarileştirmeyi planlıyor.

FAW Jiefang Genel Müdürü Hu Hanjie, şirketin kendi kendine çalışan kamyonları geliştirmek, üretmek, satmak ve servis vermek için bir endüstri zinciri kurduğunu söyledi. Hu, sektör genelinde daha fazla firmanın katılımıyla bu teknolojinin ağır vasıtalarda kullanımını hızlandıracaklarını belirtti. Baidu ve Tencent gibi önde gelen Çinli teknoloji firmaları da, sürücüsüz araç teknolojilerine yatırım yapıyorlar. Örneğin, Baidu, son iki yıldır her yıl düzenlenen Dünya İnternet Konferansı'nda sürücüsüz mini otomobillerini test ediyor.

Bununla birlikte sektörün uzmanları kamyon sürücülerinin yorulma ihtimalinin daha yüksek olması nedeniyle sürücüsüz araç teknolojisinin kamyonlarda özel araçlara kıyasla daha pratik olabileceğini belirtiyorlar. Yeni sistemler sürücülerin değiştirilmesinin maliyetlerini düşürerek lojistik şirketlerine önemli rekabet avantajları sağlayabilir.

Bu haber toplam 4123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim