• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Maserati Birmot başkentte otomobil severlerin beğenisine sunuldu

Maserati Birmot başkentte otomobil severlerin beğenisine sunuldu
Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi Otokoç Otomotiv bünyesindeki Birmot, Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen, efsanevi İtalyan markası Maserati’nin İstanbul’dan sonra ilk defa Ankara’da satışına başladı.

Türkiye’nin lider otomotiv perakendecisi Otokoç Otomotiv bünyesindeki Birmot, Tofaş çatısı altındaki Fer Mas tarafından temsil edilen, efsanevi İtalyan markası Maserati’nin İstanbul’dan sonra ilk defa Ankara’da satışına başladı.

Birmot Ankara Şubesi’nde satış ve satış sonrası hizmetleri başlayacak olan Maserati; şık, stil sahibi spor otomobilleri ile İtalyanların otomotiv endüstrisine kazandırdığı ikonik markalarından biri olarak tanımlanıyor.

Maserati’nin Ankara’da satış ve satış sonrası hizmetlerinin gerçekleşeceği Ankara Koç Kuleleri’nde bulunan Birmot Maserati showroomunda yapılan açılış törenine Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Birmot Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Karaoğuz ve Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel’in de aralarında bulunduğu protokol ve davetliler katıldı.
 
Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen açılışta yaptığı konuşmada; “İtalyan stilini hepimiz biliriz. Şıklığı, zarafeti, kaliteyi tarif eder. İtalyan stilini anlatan ikonik markalar vardır. Maserati de otomotiv sektörünün ikonik markasıdır” dedi. Maserati’nin yüz yıl öncesine dayanan tarihinden bahseden Çimen; “Maserati markası, sektörde ilk defa dört kapılı sedan bir otomobile yarış otomobili motoru koyarak 1963 yılında Quattroporte modelini piyasaya sundu” dedi ve ekledi; “2013 yılında efsanevi Ghibli modelinin güncel versiyonunu üreterek, tarihinde ilk defa bir dizel motoru da seçenekler arasına koydu. Bu hamle markaya on beş binli üretim adetlerini getirdi. 2014 yılında yine ilk dizel motorlu Quattroporte’nin ürün gamına eklenmesiyle otuz altı bin beş yüz adetlik rekor satışlara ulaşıldı” Çimen ayrıca; “Bugün ilk adımını attığımız büyüme stratejimizi önümüzdeki dönemde farklı illerde de sürdüreceğiz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti; “Ülkemizin otomotiv endüstrisinde, üretim ve ihracat hacmiyle lider konuma gelen TOFAŞ, 6 farklı markayı başarıyla temsil ediyor. Niş markası olan Maserati ile de farklı segmentlerdeki müşterilerimize hitap ediyor.”

Bu haber toplam 59342 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim