• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Karsan ABD'ye posta araçlarını teslim edecek

Karsan ABD'ye posta araçlarını teslim edecek
Karsan ABD Posta Servisi'nin yeni araç ihalesinde sipariş aldığı prototipleri son çeyrekte teslim edeceğini bildirdi.

Karsan ABD Posta Servisi'nin yeni nesil araç alım ihalesi kapsamında sipariş aldığı altı adet prototip aracı bu yılın son çeyreğinde teslim edeceğini açıkladı. Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

Karsan ABD Posta Servisi'nin ihalesine ABD'deki iştiraki Karsan USA LLC üzerinden Heksagon Mühendislik ile işbirliği yaparak katılıyor.

ABD Posta Servisi, şirketin daha önce verdiği bilgiye göre yeni nesil araç ihalesinde Karsan dahil altı üreticiye 50 adet prototip siparişi verdi. Prototipleri teslimden sonra altı ay süreyle deneyecek olan ABD Posta Servisi, deneme süresinin ardından nihai tedarikçi şirketi seçecek.
Karsan dışında prototip geliştiren şirketler arasında AM General, Mahindra, Oshkosh, Utilimaster ve VT Hackney bulunuyor.

Şirketin KAP açıklaması şöyle:

Bu açıklama, SPK'nın Özel Durumlar Tebliği (II-15.1) 23. Maddesinin 7. fıkrası uyarınca altmışar günlük sürelerle yapılması istenen özel durum açıklaması güncellemesi olarak yapılmaktadır. Şirketimiz, 17.09.2016 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda Şirketimiz'in ABD Posta Servisi'nin Yeni Nesil Dağıtım Aracı Alım Süreci'ne ilişkin olarak prototip geliştirme teklif çağrısına Heksagon Mühendislik ve Tasarım A.Ş. ve Karsan USA LLC işbirliği ile sunduğu teklifin ihale mercii tarafından kabul edildiğini, bu kapsamda şirketimize altı adet prototip siparişi verildiğini açıklamıştı. Sözkonusu siparişe yönelik prototipler 2017 yılının son çeyreğinde teslim edilecek olup, gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.

Bu haber toplam 2076 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim